מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטאף. אאורס ואנטיביוטיקותשרית17/12/2008
לד"ר יצחקי שלום רב,
בת 40. כבר חודש אני מרגישה לא טוב, כולל משהו לא טוב ברירית האף (דלקת, שריפה ועוד).
עברתי באף כמה ניתוחים בעבר (כולל כריתת קונכיות ויישור מחיצה). כלומר זה כבר לא אף שמתפקד רגיל.
כמו כן יצאו לי ברגליים 3 פצעים גדולים- מעין פרונקל, אדומים, עם מוגלה בפנים שסגורה. פצעים די מפחידים שבחיים לא היו לי.
לקחו משטח מהאף ויצא סטאף אאורס. אני בקופ"ח כללית והם בדקו את האנטיביוטיקות הבאות:
:Ciprofloxacin , Erythromycin, Fusidic acid, Oxacillin, Sulfamethoxa/Trimeth, Clindamycin, Mupirocin.
לכל מה שהם שמו ברשימה, החיידק היה רגיש (כלומר לא היה ברשימה שהם נתנו לי משהו שהוא היה Resistant).
הדילמה היא האם לטפל באנטיבטיוקה סיסטמית או לא.
כי אם זה היה רק מצב של פצעים בעור, אז היה עדיף לנקזם ולמרוח משחת בקטרובן מקומית.
אבל זה שאני כבר חודש מרגישה רע וממש לא כרגיל, ובמיוחד חשה החמרה רצינית באף, פלוס הזיהום של הפצעים בעור, הביא להחלטה של הרופא שאקח אנטיביוטיקה סיסטמית.
רופא א.א.ג החליט על ציפרודקס.
אך אני מאד חוששת מהאנטיביוטיקה הזו. כי גם באופן כללי אני 'שברירית' בבריאותי באופן כללי, והכל יותר מזיק לי.
וגם קראתי שעלולה לגרום נזקים בלתי הפיכים, או נזקים שיימשכו הרבה לאחר הפסקתה (כלומר לא סתם תופעות לוואי רגילות שיש במהלך הנטילה). למשל יכול לגרום לנוירופתיות בלתי-הפיכות. וגם לקרע בגידים ורצועות.
לכן אשמח אם מאד לשמוע את דעתך לגבי השאלות הבאות:
1. האם למרות מה שתיארתי עדיף לא לטפל באנטיביוטיקה סיסטמית?
2. איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה למצב הזה?
3. הקופה לא בדקה בפאנל אנטיביוטיקות יותר "רגילות", שאמור להיות להן פחות תופעות לוואי והן פחות רחבות טווח- כמו
צפורל ואוגמנטין. השאלה אם לא כדאי בכל זאת לתת אחת מהן למרות שלא הוכח אם החיידק רגיש אליהן, באם זה ממזער
את הסיכון מהאנטיבטיוקה.
4. מתוך הרשימה הקיימת, למצב כמו שתיארתי- האם יש עדיפות לציפרו על אריתרומיצין?
5. מה המינון המקובל של ציפרו במצב כזה (500 X 2 או 250 X 2) ?
כי מצד אחד עדיף מינון כמה שיותר נמוך- כדי למזער את הסיכון. מצב שני- רופא א.א.ג אומר שצריך את המינון הגבוה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
17/12/20081. כ 30% מבני האדם הם נשאים של סטפילוקוק זהוב (כמו זה שמצאו אצלך) והדבר כשלעצמו לא מצריך כל טיפול
2. ביחס לנגעים ברגליים צריך לראות כדי להחליט אם יש צורך בטיפול סיסטמי (כדורים/זריקות/עירויים) או מקומי (משחה) ולפעמים רק מעקב ללא התערבות
3. במידת האפשר רצוי היה לנקז את אחד הפצעים ולשלח את התוכן לתרבית כדי לוודא מה החיידק שגרם ליצירתם, יתכן שזה אמנם סטפילוקוק אך אין ודאות מוחלטת מבלי לבדוק
4. במקרה ומחליטים שצריך אנטיביוטיקה סיסטמית - תרופת הבחירה היא אוקסאצילין (קרויה כיום בשוק לוקאסוויט) ולא ציפרוקסין. מי שרגיש לפניצילין יכול כאלטרנטיבה לקבל צפוראל או צפוויט.
/////////////
כל החלטה צריכה להתקבל ע"י רופא שבודק אותך ולא ניתן לקבל החלטות באמצעות ייעוץ מרחוק
מאחל לך רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נגיף זיקה והריון בשבוע 16
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)