חזרת - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרת - דחוף
    לימור
    22/07/2007

שלום,
    אתמול התחילה אצלי התנפחות בבלוטות מאחורי האוזן. התעוררתי באמצע הלילה וכל הפנים שלי היו נפוחות. הרופא אמר שכנראה יש לי חזרת (וציין שלא ראה את המחלה הזאת כבר יותר מ-10 שנים...) אבל נדע רק אחרי שנקבל תוצאות של הבדיקות. חבר שלי ישן לידי בלילה ואני מאוד מודאגת כי אני יודעת שזה יכול לגרום לעקרות אצל גברים. יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את הסיכון שהוא ידבק? אודה לכם אם תוכלו לענות לי מהר, אני מאוד מודאגת...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרת - דחוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    23/07/2007

כמו רב אוכלוסיית ישראל סביר שאת מחוסנת לחזרת ושהאבחנה בסוף תתברר כאחרת. אבל גם אם לא - כדאי לוודא שהחבר שלך אכן מחוסן. במידה והוא מחוסן - סיכון אפסי שהוא יפתח מחלה. במידה והוא לא מחוסן (תסריט לא סביר לכשעצמו) - אין טיפול מניעתי לאחר חשיפה. כדאי להיות אז במעקב. מחלה מתפתחת (אם בכלל) כשבועיים בממוצע מהחשיפה, אבל חלק לא מבוטל כלל אינו מפתח מחלה בעקבות חשיפה. אם מתברר כי החבר שלך אינו מחוסן - כדאי לדאוג שיתחסן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו