חשד לבעיה מערכתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לבעיה מערכתית
    דניאל
    27/12/2008

שלום רב, אני בחור כבן 20 וברצוני להתייעץ איתך בקשר לנושא מדאיג שנמשך תקופה ארוכה ואף רופא משפחה לא יודע מה זה, ביצעתי בדיקות מעבדה ולא אובחנה הבעיה ואני כבר מיואש; זה התחיל מחולשה קיצונית בתחילת יוני 2008 וחום מעט גבוה (37.3-37.8) שנמשך מספר שבועות, הזעות והפרעות שינה, אי שקט, תכיפות במתן שתן וחלבון בשתן, הזיות ריח ודקירות ביד ימין וביד שמאל לסירוגין, ירידה במשקל של 7 ק"ג בהתחלה וחזר למשקל נורמלי בהמשך. בבדיקות מעבדה נמצא בסוף יולי ובתחילת אוגוסט בילירובין (לא ישיר) מוגבר ושקיעת דם מוחשת (שני ערכים אלו חזרו לנורמה תוך זמן קצר)... מאוחר יותר (בחודש נובמבר) נמצא המטוקריט נמוך, אחוז לימפוציטים נמוך ופריטין מעט נמוך...הרופאים התרשמו ממחלה ויראלית כלשהי... (שללתי מחלת הנשיקה, הפטיטיס ולופוס). רוב התסמינים שציינתי כבר חלפו חוץ מחלבון בשתן+קצף שנמשך תקופה ארוכה, תחושת קור, נשירת שיער, דקירות ביד ימין ושמאל לסירוגין ובמיוחד דופק מהיר של כ-120 פעימות לדקה (בבדיקת א.ק.ג נמצאה טכיקרדיה ובאקו לב נמצאה "אנוריזמה של המחיצה הבין עלייתית"). לאחרונה ביצעתי בדיקת שתן לכספית, אך עדיין אין תוצאה, בנוסף ביצעתי CT מוח שנמצא תקין ואולטראסאונד בטן שנמצא תקין, יש לציין שיש לי "אוסטאומה" בגולגולת. על איזו מחלה מצביעים כל התסמינים שציינתי או אולי הרעלה כלשהי??? תודה וחג שמח, אשמח לקבל תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לבעיה מערכתית

הוספת תגובה

• תשובה

27/12/2008

המקרה שאתה מתאר מורכב ויכול להתאים למצבים שונים ומגוונים ברפואה, החל מזיהום, דרך מחלה אוטואימונית, בהפרעה אנדוקרינית (כמו דלקת של בלוטת המגן) ועוד.
    המקום שנראה לי כמתאים ביותר לבירור כזה הוא על ידי רופא מומחה ברפואה פנימית בקהילה או באחד מאישפוזי היום השונים שקיימים בבתי החולים - שם מבצעים את הבירור מבלי להתאשפז ממש. אני מבין שהבירור שלך נמצא כבר בשלב מתקדם למדי (לפי סוג הבדיקות שאתה מזכיר).
    במידה ולא- כתוב את המייל שלך ואנסה לקשר אותך למרכז כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו