חיסונים לתאילנד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים לתאילנד
    מורן
    10/01/2009

אני והבן זוג שלי טסים לתאילנד בעוד שבועיים בדיוק, לטיול של שבועיים בבנקוק ובאיים. ביום ראשון אני עושה את החיסונים צהבת A וטיפוס הבטן כמו שהומלץ לי. חבר שלי גם צריך לעשות את החיסונים האלה אבל את טיפוס הבטן הוא לא מעוניין לעשות כי בקופ"ח זאת פרוצדורה שלמה (ואין לי מושג למה). רציתי לשאול אם להוריד את עניין החוסר אחריות מצידו ולהיות יותר קונקרטיים. אם הוא עושה רק חיסון נגד צהבת A בלי טיפוס הבטן איך הוא יוכל לשמור על עצמו מפני החיידק (סלמונלה תפי) ואם הוא נדבק חלילה בחיידק מה זה אומר?מה קורה? ומה זמן הדגירה או מהי תק' המחלה? האם ישנם כדורים שניתן לקנות ויוכלו לעזור אם חלילה נדבקים בחיידק? אני אמשיך להגיד לו שזה חשוב לעשות את שני החיסונים האלה לפחות, אבל גם רציתי לקבל תשובות "מהכיוון השני" כשלא עושים את החיסון הזה. אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתאילנד

הוספת תגובה

• סלמונלה טיפי

ד''ר שמעון אדלשטיין
    11/01/2009

סלמונלה טיפי היא מחלה זהומית קשה, שתקופת הדגירה שלה מ-3 ועד 60 ימים (טיפוסית לרוב מדובר ב-7-14 ימים) וביטוייה הקליניים נעים מתסמינים קלים יחסית (חום, חולשה כאבי בטן ועוד) וע התייצגות קשה, הכוללת חום גבוה ביותר, תסמינים מרכזיים, כאבי בטן עזים, שלשולים דמיים עד אנמיה קשה או ציחיון מתקדמים ואף מוות.
    ההדבקה פומית (מזון או מיים מזוהמים), וטיפול מונע יעיל לרוב במניעת המחלה.
    אם נבדקים בה, הטיפול הינו לרוב תמיכתי (נוזלים, הורדת חום וכו) וטיפול אנטיביוטי.
    מומלץ ביותר החיסון המונע.
    טיול נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו