מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסונים לתאילנדמורן10/01/2009
אני והבן זוג שלי טסים לתאילנד בעוד שבועיים בדיוק, לטיול של שבועיים בבנקוק ובאיים. ביום ראשון אני עושה את החיסונים צהבת A וטיפוס הבטן כמו שהומלץ לי. חבר שלי גם צריך לעשות את החיסונים האלה אבל את טיפוס הבטן הוא לא מעוניין לעשות כי בקופ"ח זאת פרוצדורה שלמה (ואין לי מושג למה). רציתי לשאול אם להוריד את עניין החוסר אחריות מצידו ולהיות יותר קונקרטיים. אם הוא עושה רק חיסון נגד צהבת A בלי טיפוס הבטן איך הוא יוכל לשמור על עצמו מפני החיידק (סלמונלה תפי) ואם הוא נדבק חלילה בחיידק מה זה אומר?מה קורה? ומה זמן הדגירה או מהי תק' המחלה? האם ישנם כדורים שניתן לקנות ויוכלו לעזור אם חלילה נדבקים בחיידק? אני אמשיך להגיד לו שזה חשוב לעשות את שני החיסונים האלה לפחות, אבל גם רציתי לקבל תשובות "מהכיוון השני" כשלא עושים את החיסון הזה. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה טיפי
ד''ר שמעון אדלשטיין11/01/2009סלמונלה טיפי היא מחלה זהומית קשה, שתקופת הדגירה שלה מ-3 ועד 60 ימים (טיפוסית לרוב מדובר ב-7-14 ימים) וביטוייה הקליניים נעים מתסמינים קלים יחסית (חום, חולשה כאבי בטן ועוד) וע התייצגות קשה, הכוללת חום גבוה ביותר, תסמינים מרכזיים, כאבי בטן עזים, שלשולים דמיים עד אנמיה קשה או ציחיון מתקדמים ואף מוות.
ההדבקה פומית (מזון או מיים מזוהמים), וטיפול מונע יעיל לרוב במניעת המחלה.
אם נבדקים בה, הטיפול הינו לרוב תמיכתי (נוזלים, הורדת חום וכו) וטיפול אנטיביוטי.
מומלץ ביותר החיסון המונע.
טיול נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)