תקיפה של כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקיפה של כלב
    רינת
    31/01/2009

שלום רב, לפני כשבוע נתקפתי על ידי כלב שתקרבתי ללטפו וכנראה מתוךבהלה ניסה לתקוף אותי. הכלב הצליח לשרוט אותי בציפורניו, שריטה לא עמוקה וניסה לנשוך אותי בשיניו ביד אך לא ננעל.הסימן חיצוני ולא ירד דם. יש לציין כי הכלב מטופל ושייך למשפחה שכנה.לא שוחחתי עם המשפחה בעניין כי המקרה לא היה נראה רציני כלל. לפני מספר ימים התחילו לי סימנים של שפעת עם חולשה, חום מאוד גבוה - כמעט 40 מעלות,וכאבים איומים בכל הגוף בעיקר במפרקים ובעצמות. נבדקתי על ידי רופא שאבחן שפעת רגילה. האם יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות קשר בין השניים? ואם כן, מה עליי לעשות ואילו סוגי בדיקות.. ואם יכול להיות קשר לכלבת? שאני לא מאמינה אבל בכל זאת יש חשש... תודה רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקיפה של כלב

הוספת תגובה

• דר' אבי יצחקי

31/01/2009

לאחר נשיכת כלב יש צורך לשטוף מיד את האזור עם מים וסבון ולגשת לבדיקה של רופא (לא צריך להמתין שיופיעו סימפטומים). הרופא צריך לבצע הערכה של הפצע, לדאוג שיבוצע חיטוי ולטיפול מקומי, לשקול מתן אנטיביוטיקה (קיימים חיידקים שמאפיינים נשיכה של כלבים), להפנות את המטופל ללישכת הבריאות המחוזית כדי לשקול מתן חיסון כנגד כלבת.
    במקרה האישי שלך, ייעוץ מרחוק לא יכול להחליף את בדיקת הרופא שלך שכנראה הגיע למסקנה שמדובר במחלה ויראלית. מחלות אלו חולפות מהר ומלוות בכאב בלע, נזלת , שיעול, כאבי שרירים והרגשת מחלה. החם אמור לרדת תוך 2-3 ימים לכל היותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו