Giardia Lamblia cysts

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Giardia Lamblia cysts
    ניר
    22/02/2009

שלום, שאלתי פה לא מזמן בקשר לפרזיט הGiardia Lamblia . ממה שנאמר לי כאן הטיפול נגיד הפרזיט הוא אנטיבוטיקה. מחיפוש שעשיתי באינטרנט ראיתי שתרופה המקובלת היא מטרונידאזול והמינון המקובל הוא 250*3 ביום. כשהלכתי לרופא המשפחה הוא אכן נתן לי את התרופה שמכילה את המרכיב הזה, מטרוג'יל של טבע. הרופא אף נתן לי מינון גבוה יותר, 500*2 למשך חמישה ימים. לקחתי את כל הכדורים למשך חמישה ימים, כמו שצריך. בימים ה4-5 באמת הרגשתי שיפור ניכר ולא היה בכלל שלשולים. אלא שכמה ימים לאחר מכן השלשולים שוב חזרו. עשיתי שוב בדיקת צואה ונמצא שהפרזיט עדיין חיי וקיים. האם ידועים על מקרים שמטרונידאזול במינון הנ"ל לא עזר? האם יש טיפול חלופי? בתודה, ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Giardia Lamblia cysts

הוספת תגובה

• GIARDIA LAMBLIA

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/02/2009

אכן פרזיט זה עשוי לגרום למחלות מעיים בספקטרום התבטאות רחב. כאשר חושדים במחולל, בדיקת מיקרוסקופיה לצואה, בה נראים הציסטות - מאפשרת בצוע האבחנה. הטיפול המועדך הינו METRONIDAZOLE - מטרוגיל, או פלאגיל - בשמות המסחריים , וטיפול ל-5-7 ימים הינו משך הזמן הרצוי. טיפול כזה גורם לריפוי (העלמות תסמינים והעלמות המחולל) ב- 80-90% מהמקרים, כך שמוכר "כשלון טיפולי", והוא אינו מלמד על כשלון של התרופה, אלא על התלקחות התסמינים (בעיקר נכון הדבר אם היתה תגובה לטיפול). הטיפול אז הינו שוב באותה התרופה, באותו מנון (או גבוה יותר) למשך תקופה ממושכת יותר (כשבועיים). אם אז שוב מתלקחת המחלה, ניתן לנסות טיפול אחר (אלבנדזול ואחרים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו