קלבסיאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלבסיאלה
    אנונימוס
    03/08/2007

שלום
    אני עובדת בבי"ח במחלקה של חולים עם זיהוצים קשעם בהם קלבסיאלה. עד כה לא התשתמשתי בכפפות או אמצעי מיגון אחר (חלוקים וכו'). יש לציין כי אני באה במגע עם החולים וחפצים שונים בהם הם נגעו (בקבוק שתיה, חפצים אישיים וכו' )
    פתאום אני מאוד מוטרדת ושואלת מה הסיכוי שנדבקתי בחיידק? מהם הדרכים בהם נדבקים החיידק זה?
    האם כדאי לעשות איזושהי בדיקה כמו דם או שתן על מנת לוודא הדבקה? ומהם הסיכונים אם אני בהריון?
    אודה מאוד לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלבסיאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    08/08/2007

התשובה בגוף השאלה - כמובן שעליך להשתמש באמצעי המיגון המקובלים במחלקתך ובראש ובראשונה כפפות ונטילת ידיים במעבר מחולה לחולה ובסיום טיפול בכל חולה וחפציו. לגבי הוראות בידוד מיוחדות לחולים מיוחדים - בעניין זה הצוות הרפואי במחלקתך אמור ליידע אותך ואת שאר הצוות.
    הסכנה הגדולה ביותר אגב היא לחולים במחלקתך ולא לך עצמך - הצוות במחלקה עלול להעביר חיידקים עמידים מחולה לחולה אם לא נשמרות ההוראות הנדרשות. חיידק הקלבסיילה מסוכן לחולים קשים ולא לאנשים בריאים המבקרים / עובדים בבית החולים. אין גם סכנה הקשורה בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו