מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבדודי24/03/2009
שלום - האם כלבים -כלבי בית יכולים להיות נשאים של נגיף האיידס
או מחלות זיהומיות אחרות
השאלה קצת מוזרה אני מניח - ננשכתי על ידי כלב כלב ביתי שלי נשיכה הגונה שגרם ל פצע פתוח מדמם בזמן שהוטרינר ניסה להרדים אותו לצורך ניתוח .שחזרתי לאסוף את הכלב באתי במגע עם האזור המדמם של הכלב (תפרים) כאשר ניסיתי להרים את הכלב על מנת לקחת אותו שחזרתי הביתה נחרדתי לראות דם של הכלב על מקום הנשיכה שהייה פצע פתוח טרי - למרות שהוטרינר טען שאין חשש
אני בכל זאת קצת חושש כי ראיתי סימני דם טרי על אזור הנשיכה בכף ידי ?
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת כלב
ד''ר שמעון אדלשטיין27/03/2009נשיכת כלב עד לפצע פתוח עלולה להיות מלווה בתהליך זיהומי מקומי. בחלל הפה של כלב חיידקים רבים, כולם, או אף אחד מהם יכולים לחדור בעת הנשיכה. ההחלטה לגבי הצורך בטיפול אנטיביוטי מונע תעשה על ידי רופא המשפחה, לרוב אם מדובר בפצע פתוח כמו שתארת, אכן נותנים טיפול אנטיביוטי קצר טווח. לא צריך לחשוב על פיו של הכלב כמזוהם, גם פיותיהם של בני האדם מכילים חיידקים רבים, ונשיכת אדם לרוב נחשבת למזיקה יותר (מבחינה זהומית) משיכת כלב!!!
כלבים אינם נשאים של איידס, ודמו אינו יכול להדביק אחר באיידס.
ממליץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)