שלום רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    דודי
    24/03/2009

שלום - האם כלבים -כלבי בית יכולים להיות נשאים של נגיף האיידס
    או מחלות זיהומיות אחרות
    השאלה קצת מוזרה אני מניח - ננשכתי על ידי כלב כלב ביתי שלי נשיכה הגונה שגרם ל פצע פתוח מדמם בזמן שהוטרינר ניסה להרדים אותו לצורך ניתוח .שחזרתי לאסוף את הכלב באתי במגע עם האזור המדמם של הכלב (תפרים) כאשר ניסיתי להרים את הכלב על מנת לקחת אותו שחזרתי הביתה נחרדתי לראות דם של הכלב על מקום הנשיכה שהייה פצע פתוח טרי - למרות שהוטרינר טען שאין חשש
    אני בכל זאת קצת חושש כי ראיתי סימני דם טרי על אזור הנשיכה בכף ידי ?

בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• נשיכת כלב

ד''ר שמעון אדלשטיין
    27/03/2009

נשיכת כלב עד לפצע פתוח עלולה להיות מלווה בתהליך זיהומי מקומי. בחלל הפה של כלב חיידקים רבים, כולם, או אף אחד מהם יכולים לחדור בעת הנשיכה. ההחלטה לגבי הצורך בטיפול אנטיביוטי מונע תעשה על ידי רופא המשפחה, לרוב אם מדובר בפצע פתוח כמו שתארת, אכן נותנים טיפול אנטיביוטי קצר טווח. לא צריך לחשוב על פיו של הכלב כמזוהם, גם פיותיהם של בני האדם מכילים חיידקים רבים, ונשיכת אדם לרוב נחשבת למזיקה יותר (מבחינה זהומית) משיכת כלב!!!
    כלבים אינם נשאים של איידס, ודמו אינו יכול להדביק אחר באיידס.
    ממליץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו