סטפילוקוקוס אוראוס ודלקת גרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטפילוקוקוס אוראוס ודלקת גרון
    גלעד
    01/04/2009

שלום רב,
    גיל 45. בריא.

מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון בבליעה. אין נזלת. קצת ליחה.
    הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם.
    היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV.

התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים.
    עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40.
    רציתי לשאול:
    1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד.

אגב, אחותי עשתה לי שלשום משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס לפני שנה. יצא שלילי.

2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי.
    האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

02/04/2009

דלקת לע חיידקית נגרמת ברוב המכריע של המקרים ע"י סטרפטוקוקים. הסטפילוקוקים שמצאו אצלך באף מאכלסים כ 30% מבני האדם כלומר כל אדם שלישי הוא נשא - הוא אינו גורם לדלקת בלע.
    המטרות של הטיפול במחלה שנגרמת ע"י סטרפ. הן לקצר את המחלה (ביום אחד בלבד), למנע סיבוכים מקומיים (כיסי מוגלה בדופן הלע) ולמנע מחלה ראומטית של הלב.
    כשלא בטוחים אם מדובר במחלה חיידקית או ויראלית רצוי לבצע משטח לע או טטס מהיר (כזה שאתה ביצעת בבית) אך הראשון יותר אמין.
    רפאפן או מוקסיפן יעילים באותה מידה כנגד סטרפטוקוקים, אם לאחר 3 ימים לא תהיה תגובה של ירידת החם ניתן לשער שמדובר בתהליך ויראלי ולא חיידקי
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו