בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    חסוי
    19/04/2009

לפני כחודש עשיתי בדיקות דם לאחר שהייתה לי כבר שבועיים בליטה גדולה בבית השחי הימני.
    בתוצעות הבדיקה רשום "מתאים למחלת שריטת החתול למרות IgM שלילי" ,
    בינתיים הבליטה כבר ירדה ונעלמה לחלוטין. מה אני צריך לעשות?
    האם המחלה יכולה לעבור לבד או שאני חייב לעבור טיפול תרופתי ואם לא אז הבליטה יכולה לחזור?
    מה בכלל המשמעות וההשלכות של המחלה הזאת מעבר לבליטות בבית השחי?
    האם יש תופעות לוואי לטיפול?

צירפתי גם צילום של התוצעות ואשמח לדעת אם יש עוד משהו חריג בבדיקות שלי ,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• שריטת החתול

ד''ר שמעון אדלשטיין
    23/04/2009

הדף המצורף אינו ברור ואיני מסוגל לקרוא את התוצאות. אם הצלחתי לפענח את הכתוב למטה, קיימים נוגדנים מסוג IGG ולא מסוג IGM . אכן על פי הקליניקה וממצאים אילו נראה שאכן לקית במחלת שריטת החתול.
    זוהי מחלה הנגרמת ע"י חיידק בשם ברטונלה או בשמו המלא bartonella hensale .
    החיידק נמצא ברוק החתול ומניחים שהוא עובר בין חתולים בעיקר ע"י פרעושים.
    לחתול הנגוע בחיידק לא יהיו שום סימני מחלה שכן החתול מהווה רק נשא אבל חתול נגוע יכול להעביר את החיידק לאנשים. ההדבקה נעשית בשריטות, נשיכות או מגע של רוק החתול עם עור פגוע (פצעים למינהם).
    לרוב המחלה מופיעה בילדים (אולי בגלל שהם משחקים עם החתול בפחות זהירות ותשומת לב).
    המחלה אינה מדבקת בין אנשים אלא רק דרך חתול ולרוב אם חלית פעם אחת חוסנת לשאר החיים.
    הטיפול במחלה הינו - מאומה לרוב, כי המחלה עוברת לבד ללא שום טיפול (הסימנים נעלמים תוך 2-4 חודשים).
    אם הבלוטה כואבת - ניתן לשים קומפרסים על קשר הלימפה וליטול תרופות תרופות להורדת חום.
    אם הסימנים חמורים או שמדובר באיש עם כשל חיסוני הוא יקבל גם טיפול אנטיביוטי מתאים.
    במקרה שלך נראה שההחלמה מלאה וטיפול כמובן אין צורך לתת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו