מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםחסוי19/04/2009
לפני כחודש עשיתי בדיקות דם לאחר שהייתה לי כבר שבועיים בליטה גדולה בבית השחי הימני.
בתוצעות הבדיקה רשום "מתאים למחלת שריטת החתול למרות IgM שלילי" ,
בינתיים הבליטה כבר ירדה ונעלמה לחלוטין. מה אני צריך לעשות?
האם המחלה יכולה לעבור לבד או שאני חייב לעבור טיפול תרופתי ואם לא אז הבליטה יכולה לחזור?
מה בכלל המשמעות וההשלכות של המחלה הזאת מעבר לבליטות בבית השחי?
האם יש תופעות לוואי לטיפול?
צירפתי גם צילום של התוצעות ואשמח לדעת אם יש עוד משהו חריג בבדיקות שלי ,
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטת החתול
ד''ר שמעון אדלשטיין23/04/2009הדף המצורף אינו ברור ואיני מסוגל לקרוא את התוצאות. אם הצלחתי לפענח את הכתוב למטה, קיימים נוגדנים מסוג IGG ולא מסוג IGM . אכן על פי הקליניקה וממצאים אילו נראה שאכן לקית במחלת שריטת החתול.
זוהי מחלה הנגרמת ע"י חיידק בשם ברטונלה או בשמו המלא bartonella hensale .
החיידק נמצא ברוק החתול ומניחים שהוא עובר בין חתולים בעיקר ע"י פרעושים.
לחתול הנגוע בחיידק לא יהיו שום סימני מחלה שכן החתול מהווה רק נשא אבל חתול נגוע יכול להעביר את החיידק לאנשים. ההדבקה נעשית בשריטות, נשיכות או מגע של רוק החתול עם עור פגוע (פצעים למינהם).
לרוב המחלה מופיעה בילדים (אולי בגלל שהם משחקים עם החתול בפחות זהירות ותשומת לב).
המחלה אינה מדבקת בין אנשים אלא רק דרך חתול ולרוב אם חלית פעם אחת חוסנת לשאר החיים.
הטיפול במחלה הינו - מאומה לרוב, כי המחלה עוברת לבד ללא שום טיפול (הסימנים נעלמים תוך 2-4 חודשים).
אם הבלוטה כואבת - ניתן לשים קומפרסים על קשר הלימפה וליטול תרופות תרופות להורדת חום.
אם הסימנים חמורים או שמדובר באיש עם כשל חיסוני הוא יקבל גם טיפול אנטיביוטי מתאים.
במקרה שלך נראה שההחלמה מלאה וטיפול כמובן אין צורך לתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)