מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד ל QFEVER ברוצלוזיס מיקופלזמה ועשי24/04/2009
שלום רב רב,
אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא ללא בעיות ידועות. נשוי.רץ 3 פעמים בשבוע.
עובד בתחום הכספים - במשרד ולא בעבודה בשטח.
לא הייתי בחול בשנתיים האחרונות ולא בארצות אקזוטיות מזה 10 שנים.
בדיקת HIV לפני 3 חודשים תקינה ( אשתי ואני הלכנו שנינו לבדוק לפני שמביאים ילדים. גם היא NEG ).
בעבר אירועי חום אחת לכמה שנים.
בחודשיים וחצי האחרונים הופיעו אצלי כ 4 אירועי חום!
אירוע חום לפני חודשיים וחצי - 4 ימים של גרון קצת אדום ושורף וחום עד 38.5 חלף לבד. רופא ראה רק גרון אדום ואמר שכנראה ויראלי.
אירוע חום לפני חודש ושבוע - 5 ימים של כאב גרון וגרון קצת אדום
וחום גבוה עד 39.5 חלף לבד. משטח גרון תקין.
אירוע חום לפני 3 שבועות - 5 ימים של כאב גרון עם תפליט לבן על השקדים
( לפי הרופא ), משטח גרון תקין פעמיים, בדיקות למחלת הנשיקה שליליות. טופלתי ליתר בטחון במוקסיפן 10 ימים.
בשבוע שעבר הרגשתי מצוין חזרתי לספורט.
החל משבת שעברה - 6 ימים - דופק במנוחה גבוה כ 90 ( לעומת כ 60 בדרך כלל ). הדופק גבוה יותר גם כשאין חום ויש תחושת צמרמורת קלה כזאת תחושת שפעת עם כאבים בעצמות ובגוף קצת, גרון קצת כואב ואדום (לפי הרופא אין תפליט רק אדום ) ויש חום נמוך - בבוקר עד 37.4 בערב עד 38.2. מאתמול הופיע גם שיעול. הופיעה גם אפטה בפה.
נבדקתי היום שוב על ידי הרופא. אמר שהיות וכבר 6 ימים יש שוב חום אבל הפעם אין שיפור וזה יציב אז הוא כבר מוטרד מזה.
בבדיקה שלו הטחול וכבד לא מוגדלים, בלוטות לא נמושו, ראות נקיות, גרון מעט אדום בטן רכה.
בחודש האחרון עשיתי כמה בדיקות דם.
במהלך החום לפני 3 שבועות השקיעת דם הגיעה ל 60 אבל בשבוע שעבר כשהרגשתי טוב חזרה ל 10 ואתמול במהלך החום עכשיו עלתה ל 22.
בספירת הדם יש לפי הרופא מונוציטוזיס שעולה ויורד. בחום לפני 3 שבועות הגיע ל 11 , ירד חזרה ואתמול 13.8. מעבר לזה אין משהו בולט שם. ו WBC אתמול = 6.
תפקודי כבד וכליות לפני שבועיים תקינים.
בדיקות מערכת החיסון בוצעו אתמול - c3 c4 igg iga igm ואלקטרופורזה של חלבונים תקינות לחלוטין. RF ANA שלילי. CMV EBV אין מחלה פעילה. ASO שלילי.
הרופא אמר לי שמצבים כאלה יכולים לפעמים להיות מדברים כמו qfever או מיקופלסמה או חס וחלילה ברוצלוזיס ועוד אפשרויות שקשה לדעת.
המליץ שאקח מהיום דוקסילין 9 ימים. 2 ביום הראשון ואחר כך 1 ביום.
לא לקחתי היום רציתי לחכות לראות עד יום ראשון אם יש שיפור.
ברצוני לשאול
1. האם הגיוני שיש לי אחת מהמחלות האלה? זה מתאים לתמונה? אני לא נמצא בקרבת חיות וממעט באכילת מוצרי חלב. סביבי אין חולים בעת האחרונה.
2. במידה וכן האם המתנה של עוד יומיים היא קריטית? אני מעדיף לראות אם החום והחולי חולף לבד אז לא אצטרך דוקסילים ואם לא יחלוף אז אתחיל ביום ראשון. האם זה סיכון גדול לחכות יומיים? אציין שהיום החום מעט יותר נמוך בקצת כ 38.0 עכשיו בערב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חום ממושכת.
ד''ר שמעון אדלשטיין27/04/2009פרטת בפרוטרוט המורה על מודעות והתעננינות.
אינני בטוח שיש קשר בין 3 ארועי עלית החום, אם כי יתכן שכן.
אינני סבור כלל וכלל שכדאי לטפל אנטיביוטית בשלב זה ללא אבחנה.
יתכן שמדובר בברוצלה (אם כי סבירות שנידבקת ללא חשיפה למוצאי חלב לא מפוסטרים - נמוכה), יתכן מחלת Q-FEVER ועוד - כולן מחלות שניתן לבצע בדיקות לאיבחונן. לאחר האבחנה, ראוי לטפל.
ככלל, נראה לי ראוי להתייעץ במומחה למחלות זיהומיות במקום מגורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)