מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדחת קיואהרון28/04/2009
שלום,
הנני סובל מעייפות קיצונית מזה 6 שנים. לאור זאת עשיתי בירור ממושך בתחומים שונים ברפואה הפנימית, אבל רק לאחרונה הומלץ לי לפנות לבירור במרפאה למחלות זיהומיות.
אחת הבדיקות שהרופאה ביקשה הייתה לקדחת קיו שיצאה חיובית ב IGG, ותוצאה של 800.
לאור זאת הרופאה הביאה לי טיפול בדוקסילין 100, פעמיים ביום למשך שלושה שבועות. לאחר מכאן היא ביקשה שאבצע את הבדיקה שוב ואמרה שהטיפול צריך להיות מספיק כדי להיפטר מזה. אך כאשר קיבלתי את התשובות לבדיקה בפעם השנייה התוצאות לא השתנו כלל.
עוד לא חזרתי אל הרופאה אם התוצאות החדשות אך כאשר דיברתי אם הלבורנטית במעבדה לדעתה זה היה מוזר שקיבלתי טיפול לזה מכיוון שלפי התוצאות היא אמרה שזה רק אומר שהיה לי את זה בעבר אבל עכשיו אין לי, מה שאומר שאינני צריך לקבל טיפול בכלל.
אודה לך מאוד אם אוכל לקבל את חוות דעתך בקשר לנושא.
תודה רבה,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת Q
ד''ר שמעון אדלשטיין28/04/2009קדחת Q, הינה מחלה הנגרמת על ידי חיידק הנקרא : coxiella burnetii.
למחלה 2 פנים. מחלה חריפה, בה יתכנו תסמינים רבים בהם חום, תלונות נשימתיות, כאבי ראש, תחושת מחלה כללית, ועוד, ומעורבות כבדית קלה אפשרית, אך המחלה יחסית קלה (לרוב) וחולפת אף ללא טיפול. טיפול אנטיביוטי מקצר משך התסמינים, ומקובל אף היום לתת טיפול ממושך יותר אם לחולה מחלה מסתמית לבבית.
זאת משום שלמחלה פן כרוני. בפן זה במחלה ממושכת, מערבת כבד (מחלה כבדית כרונית, בה יצירת גרנולומות כבדיות), או מערבת לב (עם דלקת מסתמי לב).
אם לוקים במחלה כרונית, הדרך לאיבחון מורכבת מתלונות קליניות, ממצאים הדמייתיים וממצאי מעבדה (בדיקות לנוגדנים בדם). בדיקות הנוגדנים בדם בודקים סוגים שונים של נוגדנים, ולכל סוג משמעות, ולרמת הנוגדנים (טיטר הנוגדנים) אף היא משמעות. למספר 800 שהבאת אין משמעות ללא מגון השאלות שיש.
על פניו נראה אף לי מוזר שעל סמך התלונות שהעלת עם ממצא של "800" בלבד ניתן טיפול אנטיביוטי, ברם חושש אני שלא הובאו כל הפרטים בפני.
אני חושב שהמקרה אינו מאפשר דיון כאן, אם כי איני בטוח כלל שהמקרה לכשעצמו "מסובך" או "מסוכן".
נראה לי ראוי לפנות לרופא המומחה בתחום המחלות הזיהומיות לשם החלטה על איבחון וטיפול מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי קדחת קיו ועבר לי יש טיפול
'קרן23/12/2009טיפול ייחודי שהוציא ממני את הזוועה הזו. התקשר אליי 052-5664364,
ביי, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)