האם מדובר בתסמונת החיידק הטורף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מדובר בתסמונת החיידק הטורף?
    דניאל
    29/04/2009

שלום ד"ר,

אני בחור בן 20. לפני כמעט שנה, לאחר תקופת הצטננות ממושכת, תקפה אותי מחלת חום (מדובר בחום נמוך- 37.3-37.8),חולשה קיצונית, דחיפות במתן שתן, אדמומיות בפנים ובצוואר (הרגשת פנים לוהטות), הזעות לילה, תחושה כללית רעה מאוד, פגיעה במערכת העצבים, בכליות ובמערכת העיכול (רגישות ניכרת בבטן התחתונה)....בחודש ינואר האחרון גיליתי שחליתי בחיידק הסטרפטוקוקוס A.

בתקופה זו שנמשכה חצי שנה (יולי 2008- ינואר 2009) בהתקפים ובהפוגות היה לי דופק מהיר,חום נמוך, תחושת קור, אינסומניה, נשירת שיער, כבדות בנשימה, ירידה בהמטוקריט, חלבון ודם בשתן, דקירות בידיים, תחושת ריח קבוע משונה, ירידה באחוז הלימפוציטים בדם, שקיעת דם מוחשת וצהבת קלה (בילירובין מעט מוגבר)... היום כבר אני מרגיש הרבה יותר טוב והתגברתי לבד על החיידק בלי אנטיביוטיקה, אך רמת הברזל שלי בדם הולכת ויורדת מבדיקה לבדיקה למרות שההמוגלובין שלי תקין והפריטין בגבול התחתון של הנורמה. בנוסף בשתי בדיקות הדם האחרונות שעשיתי בהפרש של 3 חודשים יש לי רמה מעט גבוהה מהנורמה של נוגדן האנטי-סטרפטוליזין O ,אך במגמת ירידה ויש לי קצף רב בשתן (ייתכן שקשור לחלבון)....יש לציין שמשטח הגרון שעשיתי במהלך כל השנה האחרונה יצא שלילי!!!

תודה רבה על הסבלנות, אשמח לקבל תשובה בהקדם ולדעת האם היה לי חיידק טורף שרופאיי לא גילו עפ"י הסימפטומים שתיארתי לעיל?אם לא, היכן חיידק זה ישב??? והאם זה הגיוני שהתגברתי עליו ללא אנטיביוטיקה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

29/04/2009

צר לי אך לתת אבחנות באמצעות האינטרנט יהווה חוסר אחריות. הבירור צריך להתבצע אצל רופא המשפחה ואם הוא לא מגיע לאבחנה ברורה וחד משמעית ניתן להעזר ביועצים שונים כמו מומחה למחלות פנימיות, זיהומיות, ראומטלוג וכו'.. ניתן גם לבקש הפניה למרפאות אישפוז יום בבתי החולים באזור מגוריך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו