חיסונים והריון/הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים והריון/הנקה
    נחמה
    26/08/2007

אני כרגע מניקה את בתי (בת 4 חוד') הנקה מלאה, ומשתמשת בנרות גלוואן למניעת הריון (תוך ידיעה שהמניעה אינה מוחלטת). עלי לעבור חיסון צהבת B, פוליו, טטנוס ומנטו - לרגל לימודי אחיות.
    האם יש בעיה עם חיסונים אלו בזמן הנקה?
    מה לגבי הריון? (אני אבדוק את הנושא, אך אני צריכה להתחיל את החיסונים בצורה דחופה וכיוון שיש חלון זמן בין הכניסה להריון ועד שניתן לוודא זאת אני רוצה לדעת אילו חיסונים מאילו שפרטתי בטוחים גם במידה ונכנסתי להריון, אך פספסתי זאת)

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים והריון/הנקה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    27/08/2007

אין בעיה עם החיסונים שהזכרת והנקה. לגבי מנטו - רצוי להמנע (למרות שאין מידע מוצק שזה מסכן את התינוק באיזה שהוא אופן).
    לגבי הריון - טטנוס מותר בתרכיב שאינו כולל שעלת. פוליו מותר תרכיב מומת. HBV מותר. אגב ההמלצות הן להתחסן בטרימסטר השני כי הבטיחות בתחילת ההריון לא לגמרי ידועה, למרות שאין מידע שהחיסונים הללו גורמים למומים. לגבי מנטו - עדיף להמנע.
    עקרונית את אמורה להיות מחוסנת לכל הנ"ל םרט ל-HBV - אז למה לחזור על החיסונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, והמשך השאלה...

נחמה
    30/08/2007

בינתיים עברתי את החיסון הראשון של HBV
    לשאלתך, מדוע עלי להתחסן בשאר החיסוניפ - יש דרישה של משרד הבריאות לעדכון בחיסונים לחלקם ל-10 שנים האחרונות, ועברו יותר שנים מאז התחסנתי בביה"ס, ולגבי פוליו - לא הייתי בארץ ב-87' ולא קיבלתי את הטיפות שניתנו בזמן ההתפשטות שהיתה
    .
    ולגבי מנטו בהנקה - נראה לי שתהיה לי בעיה להתחיל עבודה מעשית אם לא אעבור את הבדיקה. הדרישה היא ל2step מנטו. בשנה שעברה עברתי את הבדיקה הראשונה של מנטו ללא בדיקה חוזרת (בגלל ההריון שגיליתי) התוצאה היתה שלילית 0mm. מה ההבדל בין בדיקה בודדת לבדיקה חוזרת?

שאלה נוספת - מהו פרק הזמן המינימלי שבו ניתן לבדוק מנטו לאחר חיסון מסוג אחר? (לכל מקרה שלא יהיה)

תודה גדולה גדולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו