חתך ברגל וכאבים חזקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתך ברגל וכאבים חזקים
    אבי
    02/10/2009

שלום רב,
    לפני כשבוע וחצי נחתכתי משברי עץ בצדה האחורי של הרגל בגובה הקרסול, לרוחב והיא אינה עמוקה מדי פחות מ-1 ס"מ. לפני יום כיפור התחילו לי כאבים נורא חזקים לכל אורך הרגל, ואני מרגיש כאב חד גם בשריר מעל הפצע. הפצע בשלבים של התייבשות אך מסביב יש אודם רב. הלכתי גם למוקד- ששם שאלו אותי לגבי זריקת טטנוס, ועניתי שכן (כנראה חוסנתי בצבא). וחבשו לי אותה. הלכתי גם לרופא העור והוא אמר שזה יעבור, והציע לי להשים משחה עם אנטבביוטיקה, אך סיפרתי לו שאני גם ככה מטופל באנטיביוטיקה ציפרודקס 500 עקב מחלת ברונכיט שיש לי באותו זמן, ואני מטופל בה כמעט שבוע. ברצוני לשאול האם יכול להיות סוג של זיהום שאותו לא ניתן לראות אך הוא פוגע, כי הכאבים הם ממש בכל הרגל, גם באזורים שמעל לפצע , ואפילו השרירים. איך ניתן לבדוק זאת ולמי לפנות? האם האנטיביוטיקה שאני לוקח יכולה לתת לי ביטחון שהיא תמנע זיהום אם יש?
    בתודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתך ברגל וכאבים חזקים

הוספת תגובה

• חתך ברגל

ד''ר איל נדיר
    03/10/2009

שלום אבי,

קשה להתרשם טוב בלי לראות מקרוב או לבדוק בנגיעה את המקום. עם זאת, בתמונה נראה שמדובר בחתך בשלבי הגלדה תקינים ללא זיהום משמעותי סביבו.
    יש לך חום? אתה מרגיש חולה (בלי קשר לכאבים)? - אם לא, סביר שאין תהליך זיהומי קשה במקום. במרבית המקרים אין כל צורך בטיפול אנטיביוטי בחתכים.
    ציפרודקס אינו תכשיר הבחירה לטיפול בזיהומי עור אם כי הוא בהחלט עשוי לתת כיסוי אנטיביוטי סביר.
    אם יש לך חום או אם יש כאבים עזים מאוד מעל או מתחת לפצע (שמוחמרים בנגיעה ולחיצה), אם אתה מרגיש שינויים בתחושה ברגל (נמלים) - אילו סיבות לפנות שוב לרופא המשפחה או לאורטופד.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אבי
    04/10/2009

שלום שוב,
    עקב הכאבים הלכתי למוקד ושם החליטה רופאת המשפחה לעצור עם הטיפול האנטיביוטי הקודם
    ונתנה לי טיפול של אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע ומשחה אנטיביוטית המיועדת לעיניים אך מתאימה גם לעור. הכאבים לא מפסיקים בזמן הליכה או עמידה, רק במנוחה אני מרגיש הקלה במקצת. הכאבים הם באזור הפגוע וגם אל תוך השריר פנימה ומסביב. האם לפי דעתך טיפול שכזה אמור לעזור?
    בתודה וחג שמח , אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין

ד''ר איל נדיר
    04/10/2009

שלום שוב אבי,

אכן אוגמנטין (אם מסתדרים עם תופעות הלוואי שלו) מתאים יותר לפצעים וזיהומי עור. לכאבים הוא לא עוזר, ולכן אולי כדאי לך להיעזר במשככי כאבים סטנדרטיים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתופעות לוואי

אבי
    05/10/2009

שלום שוב,
    ברצוני לשאול למה הכוונה תופעות לוואי? האם הן יגרמו לבעיות נוספות? האם זה יסכן אותי?
    שמתי לב כי בשלושת הימים שאני נוטל אוגמנטין אני חש כאבים בבטן ויש לי שילשולים רבים. האם תופעה זו היא אחת התופעות הלוואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין ושלשול

ד''ר איל נדיר
    05/10/2009

כאבי בטן עוויתיים ושלשול הן ה-תופעות לוואי של אוגמנטין ובדיוק מה שהתכוונתי אליו. זה לא מסכן אלא רק מעצבן.
    נסה ליטול את התרופה עם האוכל, באמצע הארוחה. יש כאלו שטוענים שזה עשוי להפחית את התופעות הללו.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו