קדחת המוח היפנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדחת המוח היפנית
    מור
    12/10/2009

שלום, אני טסה לדרום הודו מדצמבר עד פברואר- מרץ. מתלבטת מאוד האם להתחסן נגד דלקת המוח היפנית. חברה שהתחסנה אושפזה בבית חולים לאחר החיסון השני עם תופעות לוואי קשות.
    האם החיסון נצרך ממש בעונה הנ"ל? ועד כמה הוא מזיק לגוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדחת המוח היפנית

הוספת תגובה

• חיסון לדלקת המח היפנית

ד''ר איל נדיר
    13/10/2009

שלום מור,

בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בסטטיסטיקה (ובבריאות שלנו כמובן)
    דלקת המח היפנית היא מחלה נדירה. מתוך 300 שיידבקו בנגיף, יחלה רק אחד. הבעיה היא שסיכוייו של זה שכן חלה לפתח מחלה שתשאיר אותו פגוע או שלא תשאיר אותו בכלל לא נמוכים בכלל.
    אני מסכים כי העונה שבה את נוסעת היא העולה היותר "רגועה" מבחינת פעילות היתושים וכתוצאה מכך גם של פעילות המחלה. (לאחרונה תועדה התפרצות מקומית בצפון הודו)
    לחיסון מתוארות תופעות לוואי, הקשה בהן היא אלרגיה קשה (שלא נתקלתי בה לשמחתי) וכן תמונה של מחלה דמויית שפעת (שפה ושם מתרחשת, לרוב בצורה קלה מאד)
    מתן החיסון (לפחות במרפאות שלי) תלוי בארבעה משתנים: 1. משך הנסיעה. 2. עונת הנסיעה. 3. אופי הנסיעה ו-4. עמדת המטייל. על פי שלושת המשתנים הראשונים אני מנסה לשקול מה מסוכן יותר: הסיכון במחלה או הסיכון בתופעות לוואי. ככלל, לנסיעות של מספר חודשים בעלות אופי תרמילאי אני ממליץ להתחסן גם בעונה הזו. באם תחליטי שלא להתחסן - כדאי שתקפידי להתמגן כנגד יתושים הן בשעות היום והן בשעות הלילה.

מקווה שעזרתי לך להחליט,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו