תאומים ו cmv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים ו cmv
    מיכל
    17/10/2009

שלום רב.
    אני בהריון שבוע 8 + 5 ימים עם תאומים. בבדיקת דם שעשיתי השבוע יצאו לי התוצאות הבאות :
    CMV IgG 123
    , CMV IgM - גבולי, CMV IgM additional assay- גבולי לאחר שבוצע פעמיים, CMV IgG Avidity :

Probably past infection
    :ערכיי יחוס
    IgG with low avidity:
    35%-קטן מ
    IgG with high avidity:
    45%גדול מ

הרופא התקשר ואמר שעלי לפנות בדחיפות לייעוץ גנטי. יש לציין כי זוהי הדבקות נוספת שכן בהריון הראשון שממנו נולדה לי ילדה מקסימה הייתי במעקב שכלל מי שפיר עקב חשד להדבקה ב cmv בהריון. גם בזמנו תוצאות הבדיקה היו גבוליות, avidity גבוה, מעל 45%. אשמח לקבל תשובה בשל הלחץ הרב שאני נמצאת בו לאור העובדה שמדובר בתרומים אחרי טיפולי הפריה. כמו כן רציתי לשאול אם נדבקתי בCMV בהריון של הבת הראשונה האם אני מחוסנת בהריון הזה? אשמח לקבל תשובה ותודה על הפורום המקסים הזה. שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים ו cmv

הוספת תגובה

• יש לציין

מיכל
    17/10/2009

כי מתחילת ההריון לא היה לי חום או איזושהי הרגשה יוצאת דופן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר איל נדיר
    18/10/2009

שלום מיכל,

השאלה ששאלת היא אחת היותר "רגישות" שקיימת בתחום המחלות הזיהומיות ובספק אם התייעצות בפורום היא נכונה (הן מבחינת הרופא שאין לו את כל האינפורמציה מול העיניים והן מבחינתך שרוצה לקבל את כל התשובות).
    ובכ"ז,
    הדבקה ראשונית ב-CMV במהלך תחילת הריון אכן עשויה לפגוע בעובר. לכן, העובדה שבהריון קודם כבר היתה לך עדות להדבקה וכן ה-avidity הגבוה, מאוד מרגיעים.
    עם זאת, תאורטית, יכולה להיות "התלקחות" מחודשת של הנגיף (מאחר ולאחר ההדבקה הראשונית הוא נשאר חי אבל רדום בגוף). "התלקחות" כזו, אם מתרחשת, סיכוייה לפגוע בעובר נמוכים מאוד מאוד מאוד.
    כאמור, ייעוץ בנוגע ל-CMV בהריון הוא מאוד רגיש וכולל בתוכו הרבה מאוד: * לעבור על כל האינפורמציה הרפואית מהעבר ומעכשיו. * להכיר את המטופלת ובן זוגה ואת גישתם * להסביר לפרטי פרטים את כל התאוריה שמאחורי כל סיפור ה-CMV ו-* להחליט (יחד עם בני הזוג) על אופן ההתקדמות.

אז בשורה התחתונה, אין סיבה משמעותית להיות בלחץ, אבל, יש בפירוש מקום לשמוע ייעוץ גנטי או חוות דעת של מומחה למחלות זיהומיות.

בברכה (ותודה),
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    19/10/2009

לא ציפיתי לקבל תשובה כזו מפורטת ומשמעותית עבורי. אני מודה לך מכל הלב על זמנך היקר. בברכת יום טוב, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו