מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארכיליוזיס?אלכס23/10/2009
שלום רב,
אני בת 36, נ+2, בריאה בד"כ. לפני כחמישה שבועות חליתי בפתאומיות במחלת חום מוזרה שהגיע ל39 חום, מלווה בכאב גרון, שיעול וחולשה כללית. אחרי כשבוע העניין נרגע, אבל אז הופיעה פריחה מוזרה בפנים המרפק בצבע אדום עז, דומה לאקזמה.
לאחר מספר ימים נוספים שוב עלה החום, מלווה בקוצר נשימה קשה, שיעול חולשה קיצונית וכאבים באזור החזה. בספירת דם נמצאו לויקוציטים גבוהים- כ15 אלף.
אשפזו אותי בבילנסון בחשד לשפעת החזירים. המחלה נשללה. נשלחו בדיקות דם בין היתר לסרולוגיה במכון הביולוגי בנס ציונה.
שוחררתי לאחר שהחום ירד , אך לא ממש הצליחו להבין מה היה לי, הגדירו את המחלה כמחלה ויראלית וזיהום בדרכי הנשימה, קיבלתי טבניק כטיפול. היה גם חשד לדלקת ראות.
עברו מאז שבועיים, אין חום אבל אני ממשיכה להרגיש חולשה, קושי בנשימה לעיתים וכאבים באזור החזה.
שלשום התקשרו אליי מבי"ח והודיעו לי שמצאו בבדיקת סרולוגיה נוגדנים לארכליוזיס. הרופאים ביקשו לחזור על הבדיקה.
חשוב לציין כי לפני כחודשיים טיילתי בארה"ב באזור האגמים הלבנים והיערות באזור ניו אינגלנד.
מה זה אומר וכיצד עלי לנהוג? האם זה דורש טיפול?
אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארליכיוזיס
ד''ר איל נדיר24/10/2009שלום אלכס,
ארליכיוזיס (הנגרמת על ידי החיידק ארליכיה הקרוי על שם המיקרוביולוג פול ארליך) היא מחלה נדירה במקומותינו. במקור זוהי מחלה של כלבים בעיקר אך התגלתה כעשויה לגרום מחלה בבני אדם רק לפני לא הרבה יותר מ-20 שנה. המחלה נדירה בארץ ושכיחה יותר בארה"ב שם היא מועברת לבני אדם בעקיצת קרציה (האם היתה לך שכזו?). המהלך של המחלה אינו אחיד אבל חום גבוה, חולשה וכאבי ראש לרוב קיימים ובנוסף עשוי להיות שיעול, שלשול, כאבי שרירים, פריחה ועוד.
רב רובם של החולים בארליכיה מחלימים ללא טיפול אך טיפול בדוקסילין מזרז את ההחלמה (במקרה שלך לא ברור אם עדיין יש מקום לטיפול מה גם שהטבניק יכול להיות שעשה עבודה כלשהי).
האבחנה של ארליכיה לא פשוטה ודורשת בדיקות דם שאינן תמיד מדוייקות. אם נמצאים נוגדנים חיוביים, יש מקום לבצע בדיקה חוזרת לאחר כ-3 שבועות על מנת לראות שינוי ברמתם (ורק אז ניתן להוכיח את האבחנה).
ברור לי שהרופאים שטיפלו בך עמדו קצת מול שוקת שבורה, לא תמיד האבחנות ברורת וחד משמעיות.
בשלב זה הייתי ממליץ לך להמשיך טיפול אצל הרופאים שטיפלו בך בביה"ח (עדיף מול המומחה למחלות זיהומיות).
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

