כלבת משריטה ע"י קוף באי הקופים, תאי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת משריטה ע"י קוף באי הקופים, תאי
    שי
    31/10/2009

הי.
    שרט אותי קוף באי הקופים בתאילנד לפני כשבועיים וחצי. שריטה שטחית שהגלידה אחרי שבוע. שריטה ב-2 השוקיים. שם לא ייחסתי לזה חשיבות מאחר והרגיעו אותי שבגלל שזה שריטה ולא נשיכה אז הסיכוי לכלבת קטן.

כשהגעתי לארץ התעורר בי חשש לגבי המקרה והלכתי ללשכת הבריאות בת"א. שם נאמר לי שבגלל שזה קוף מהאיים של תאילנד בטוח שאין לו כלבת וגם אין לו איידס ולכן לא נתן לי חיסון נגד כלבת. מצד אחד, נשמע לי קצת risky. אם עבר שם כלב שנשך את אחד הקופים (כלב של תיירים)? מצד שני, הבנתי שהם המומחים לנושא.

הבנתי שגם זמן הדגירה של כלבת מפגיעה ברגל יכול להיות ארוך (חדשיים). האם יש לי טעם להתעקש להתחסן או שזה בטוח שבאיים אין כלבת (אין שם כלבים שמפיצים באופן שוטף את המחלה, הסיכוי הוא רק למקרה בודד של נשיכה)? כמה זמן קוף חולה בכלבת חי ויכול להדביק? הבנתי שזה בערך 10 ימים?

שורה תחתונה, הייתי רוצה לקבל המלצה מה לעשות, אם להתעקש על החיסון או שאין טעם ולדעת האם באמת אין איידס באיים בתאילנד אצל קופים.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כלבת ואיידס משריטת קוף תאילנדי

ד''ר איל נדיר
    01/11/2009

שלום שי,

כלבת מועברת לבני אדם ב-99% מהמקרים ע"י נשיכת כלב נגוע. בשאר המקרים היא עשויה להיות מועברת ע"י בע"ח אחרים כאשר קופים הם לא מהשכיחים יותר ברשימה הזו. כאשר מדובר בשריטה הסיכוי נמוך עוד הרבה הרבה יותר מנשיכה. כך שפרקטית הסיכוי לכלבת במקרה של הוא ממש אפסי. משרד הבריאות הוא שאמון על החלטה ומתן חיסונים רלוונטיים ואני מניח שהם יודעים מה שהם עושים. סביר שגם אני לא הייתי ממליץ לך להתחסן.
    בתסריט של אולי כלב שעבר ליד נשך במקרה את הקוף הספציפי הזה שאולי ליקק את הרגל לפני שהוא שרט - יש יותר מדי "אולי" ו"במקרה" על מנת שתהיה לו אחיזה במציאות.

איידס לא מועבר לא מקופים ולא בשריטות.

הסר דאגה מליבך,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו