מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבת משריטה ע"י קוף באי הקופים, תאישי31/10/2009
הי.
שרט אותי קוף באי הקופים בתאילנד לפני כשבועיים וחצי. שריטה שטחית שהגלידה אחרי שבוע. שריטה ב-2 השוקיים. שם לא ייחסתי לזה חשיבות מאחר והרגיעו אותי שבגלל שזה שריטה ולא נשיכה אז הסיכוי לכלבת קטן.
כשהגעתי לארץ התעורר בי חשש לגבי המקרה והלכתי ללשכת הבריאות בת"א. שם נאמר לי שבגלל שזה קוף מהאיים של תאילנד בטוח שאין לו כלבת וגם אין לו איידס ולכן לא נתן לי חיסון נגד כלבת. מצד אחד, נשמע לי קצת risky. אם עבר שם כלב שנשך את אחד הקופים (כלב של תיירים)? מצד שני, הבנתי שהם המומחים לנושא.
הבנתי שגם זמן הדגירה של כלבת מפגיעה ברגל יכול להיות ארוך (חדשיים). האם יש לי טעם להתעקש להתחסן או שזה בטוח שבאיים אין כלבת (אין שם כלבים שמפיצים באופן שוטף את המחלה, הסיכוי הוא רק למקרה בודד של נשיכה)? כמה זמן קוף חולה בכלבת חי ויכול להדביק? הבנתי שזה בערך 10 ימים?
שורה תחתונה, הייתי רוצה לקבל המלצה מה לעשות, אם להתעקש על החיסון או שאין טעם ולדעת האם באמת אין איידס באיים בתאילנד אצל קופים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת ואיידס משריטת קוף תאילנדי
ד''ר איל נדיר01/11/2009שלום שי,
כלבת מועברת לבני אדם ב-99% מהמקרים ע"י נשיכת כלב נגוע. בשאר המקרים היא עשויה להיות מועברת ע"י בע"ח אחרים כאשר קופים הם לא מהשכיחים יותר ברשימה הזו. כאשר מדובר בשריטה הסיכוי נמוך עוד הרבה הרבה יותר מנשיכה. כך שפרקטית הסיכוי לכלבת במקרה של הוא ממש אפסי. משרד הבריאות הוא שאמון על החלטה ומתן חיסונים רלוונטיים ואני מניח שהם יודעים מה שהם עושים. סביר שגם אני לא הייתי ממליץ לך להתחסן.
בתסריט של אולי כלב שעבר ליד נשך במקרה את הקוף הספציפי הזה שאולי ליקק את הרגל לפני שהוא שרט - יש יותר מדי "אולי" ו"במקרה" על מנת שתהיה לו אחיזה במציאות.
איידס לא מועבר לא מקופים ולא בשריטות.
הסר דאגה מליבך,
ד"ר איל נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

