שתי שאלות ( אנטיביוטיקה, כלבת)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות ( אנטיביוטיקה, כלבת)
    roi
    02/11/2009

1. ברשימות תרופות שכדאי לקחת לטיול טרמילאי רשום לקחת אנטיביוטיקה. השאלה שלי היא מה הכוונה? אני מניח שלכל דלקת בגוף יש כדור אנטיביוטיקה שונה. יש מין כדורי אנטיביוטיקה "כללים" שמחסים הרבה מצבים?
    2. לפני כשנה, בעקבות לחשד הדבקות בכלבת, קיבלתי 5 חיסונים. רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת חשד להדבקות נוספת בעתיד. מן הסתם במקרה של נשיכה קשה אני אלך לקבל טיפול השאלה היא מה קורה בנשיכה קטנה או אפילו שריטה קלה של בע"ח. האם גם במקרה כזה אני צריך לקבל טיפול (חוץ מלשטוף את המקום).
    תודה,
    רואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתי תשובות

ד''ר איל נדיר
    03/11/2009

שלום רואי,

1. אתה צודק, לכל דלקת יש את האנטיביוטיקה המתאימה לה. אני ממליץ לרוב להצטייד אך ורק באנטיביוטיקה המתאימה לדיזנטריה (שלשול קשה עם חום) בשם ציפרוקסין. יש רופאים המציידים גם בתכשירים אחרים רחבי טווח (פועלים כנגד הרבה חיידקים והרבה דלקות) כמו אוגמנטין. אני לא תומך בזה ומעדיף בדיקה וטיפול של רופא (אפילו מקומי) על פני נטילה עיוורת של אנטיביוטיקה (למעט במקרה דיזנטריה כאמור).

2. אין קשר בין חומרת הנשיכה ובין הצורך לפנות לטיפול רפואי. את ההחלטה על טיפול יקבל הרופא במקום בו זה קרה על פי הידע הנמצא עימו ולאחר בדיקה. העובדה שחוסנת זה מכבר תקל עליך בכך שאם יוחלט על חיסון, תקבל רק 2 זריקות בכתף תוך 3 ימים. לשטוף את המקום תמיד חשוב.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו