שנית- לא יודעת אם קשור לפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנית- לא יודעת אם קשור לפורום
    של
    05/11/2009

שלום רב!!
    יש לי שאלה הנוגעת לבן זוגי.
    הוא אובחן לפני כשנתיים כסובל ממחלת שנית וקיבל טיפול אנטיביוטי. המחלה עברה, אך מאז כל פעם שיש מישהו חולה בסביבתו של בן זוגי מיד מתחיל לו כאב הגרון והפריחות האדומות בכל איזורי החום בגוף כמו: בית שחי, מפשעות, פופליטאל פוסה מרפק ועוד..
    הוא עשה משטח גרון בפעמיים האחרונות שזה קרה ולא אובחן אצלו חיידק סטרפטוקוק A, אך הוא כן אובחן כסובל מדלקת גרון (זן אחר של סטרפטוקוק).
    העניין הופך להיות פשוט בלתי נסבל, כי זה קורה מס' פעמים בשנה. השנה הוא קיבל חיסון לשפעת, כדי לצמצם את מס' הפעמים בהן הוא חולה, נכון לעכשיו זה לא ממש עזר.
    מה הוא יכול לעשות בנידון?
    למי פונים? בקופ"ח רופאי המשפחה לא יודעים איך להתמודד וכל פעם מפנים לעוד בדיקות דם שלא מעלות שום פיתרון "לתעלומה".
    נשמח לתשובה,
    של

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנית בעבר - לא בטוח שקשור לפורום

ד''ר איל נדיר
    06/11/2009

שלום של,

התמונה שאת מתארת נשמעת לי מתאימה יותר לתגובה אלרגית (פריחה וכאב גרון ללא חום) ופחות להתלקחות של מחלה זיהומית חוזרת. הסיפור בכל מקרה (וכן הקשר לשנית)באמת לא לחלוטין ברור.
    ככל הנראה יש מקום להתערבות של רופא מומחה שיסתכל על התמונה בכללותה. הייתי מתחיל אצל רופא פנימי מומחה שיעבור על כל הסיפור והבדיקות ויפנה הלאה למומחה לזיהומים/אלרגיה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו