נשיכת חתול נפיחות וכאבים דחוף!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכת חתול נפיחות וכאבים דחוף!!!
    וורד
    08/11/2009

נינשכתי ע"י חתול הבית שלנו שטפתי עם מים וסבון אבל פרק היד התנפח כמו גם כאב בכל כף היד ובמיוחד בפרק.מאחר והחתול מחוסן ולי לפני שנה קיבלתי אנטיטטוס כבר ניתן לי בהמלצת הוטרינר ציפורל 500 X 4 פעמים ביום למש שבוע וכבר לקחתי הרגע כדור ראשון
    שאלה : הפרק נפוח במקום הנשיכה מן שקית פנימיית נפוחה מתחת לפני העור
    הכף היד כואבת עד לפירקים האצבעות
    וכל מקום הנשיכה מייסר
    האם יש מקום למידע נוסף בבקשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נשיכת חתול

ד''ר איל נדיר
    08/11/2009

שלום ורד,

הסכנה העיקרית בנשיכת חתול היא זיהום של מקום הנשיכה. נשיכת חתול נוטיה להזדהם הרבה יותר מנשיכת כלב למשל. הנוהג הוא לטפל באנטיביוטיקה בכל מקרה של נשיכה באופן מיידי על מנת למנוע מראש את התפתחות והתפשטות הזיהום.
    כאשר הנשיכה היא בשורש כף היד, שם ישנן הרבה מאוד עצמות, אנו חוששים מכניסה של החיידקים המזהמים (שמקורם בחיידקי הפה של החתול) אל תוך העצם ויצירת זיהום מסובך יותר לטיפול.
    צפורל הוא תכשיר שלא מתאים לכל סוגי החיידקים האפשריים ומקובל יותר לטפל באוגמנטין שנותן כיסוי טוב יותר.
    לפי תיאורך ישנם כבר סימני זיהום משמעותיים בכף היד שלך ובמקרה זה הייתי ממליץ לך להיבדק בהקדם על יד רופא (אולי אפילו בחדר מיון שם תוכלי לראות גם אורטופד).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה! סבל מנשיכות כלב

בתיה
    24/07/2016

יש לי כלב בן כ10 חודשים שהוצל מהסגר עירוני כגור שם שהה חודש בחורף בתנאים קשים של קור רב צואה רעב וצמא ורטיבות. הוא חוסן כלבת כשהוצל,אך לא משושה.אני רגישה וחלשה ושמתי לב שהנוא מדבק.אך מפאת חולשה ואין פה בעיר מי שיעשה משושה,הוא נשאר כך. השתדלתי לגעת רק עם כפפות,ולחטא באלכוהול אחרי כל נגיעה,לכבס בהרתחה כמעט ובאיזור המיטה הוא לא נכנס.כעת הוא לא פה,אך אני צריכה לבקרו.בשבוע שעבר חזרתי מנסיעה קשה ומחלישה מאד והוכרחתי ללכת אליו. הוא מצץ לי אצבע באהבתו והיד היתה עם כפפה ואחז בשיניו ומייד צעקתי בכאב חד וכעסתי עליו.הוא בוודאי לאט התכוון לנשוך ולא רואים חור..הוא כמו תינוק. היה שם אלכוהול וחיטאתי אך אולי לא מייד. אותו פרק של אצבע יד שמאל נפוח וכואב לי כבר כמה ימים כמעט שבוע מאז. רק בפרק האחרון בקצה,שמתי אלבוהול רב,ויוד,ושמן אורגנו,ושמנים אתריים..והשהיתי..זה אולי הוקל זמנית אך לא עבר. קצה האצבע נפוחה ולפעמים הרגשה כאילו הצחיפורן תצא מרב נפיחות קשה שלא עברה.
    לפני אולי חצי שנה ייתכן שהיה מהגור פצע נשיכה בפרק של אותה כף יד שמאל,או פצע פתוח שנזדהם ממנו. יחד עם כוויה.. הנפיחות בפרק כף היד לא עוברת כבר חצי שנה ! כואב ונפוח..באמצע לקחתי אוגמנטין ולא השפיע עליו.אך רק כיומיים כי התמוטטתי כל הגוף מהאוגמנטין..הרג אותחי..באותו זמן גם נתתי לגורון אוגמנטין עימי והרגשתי שהוא נעשה פחות מדבק..גם לו,כשבלוטות הלימפה בצוואר התנפחו וראיתי חולשה-הפסקתי.
    אך הנשיכה באצבע משבוע שעבר!
    עד שהגעתי למומחה כף יד..הוא אמר דלקת אך לא יצא כלום..זה נמשך
    מה מומלץ לאצבע? ולפרק כף יד? ולגור אולי? תודה
    אני חלשה ואין פה מרכזים רפואיים בעיר..נסיעה קשה לי מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טטנוס וזיהום גם בראש צד שמאל נורא

בתיה
    24/07/2016

כשעסקתי עם הגורים בכלבייה בחורף וסבלתי זיהומים קשה עד שלא יכולתי לזוז מחולשה--הלכתי לקבל זריקת טטנוס
    כלבת לא מצאו פה באיזור והגור עושה לי זיהומים כבר חצי שנה ולא מת אז זה לא כלבת כנראה.
    הוא עצמו לא נראה סובל מכך.יש לי כלבה גדולה שלא מדביקה.
    האמת שפעם ליטפתי את הגור ללא כפפה ביד שמאל שהפרק כה כואב..ותיכף אחרי זה הרגשתי כזה כאב ביד שמאל עד המרפק-שהתחשק לי לכרות את היד עד המרפק ..כה נורא.
    מייד שמתי לב ומרחתי כל היד עם יוד לוגול ותמיסת כורכום ופלפל חריף באלכוהול-וזה חזר לכאב הרגיל.משתדלת על זה בהרבה תוספים-לא עזר..לפעמים פחות.
    כעת נוסף קצה האצבע נפוח כנ''ל כמעט שבוע..וסליחה על החזרה.
    יש ךיח ויטמין סי כורכום,לוקחת פלפל חריף כל יום,לוגול...אנטיביוטיקה היתה קשה לי מאד.ץ
    יש לי בבית פלאג'יל.אך זה לא ניסיתי. בעבר זה היה קל לי יותר מאוגמנטין..יש לי גם זיהום עצום בלחי כל עצם צד שמאל למעלה עד העורף ועד עין שמאל מסתימה זמנית שעשו לי וסרבו להוציא.ומתחיה רקבון נורא לחוץ היה....ואינני אוכלת שם..זה כבר שנתיים לדאבוני..ממית מאד.
    גם לזיהום הזה אני מנסהנ לחטא כל הזמן איכשהו טבעי..ללא אוגנממנטין..לנסות פלאג'יל?
    הייתי בבית חולים,לא עזרו לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו