חיסוני כלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסוני כלבת
    אייל
    09/11/2009

שלום,
    לקראת טיול לדרום אמריקה התחסנתי לאחרונה בין השאר לכלבת.
    קיבלתי שני חיסונים בהפרש של שבוע וכשהגעתי שבוע לאחר החיסון השני לקבלת החיסון השלישי, שמתי לב שהתאריך יעד לחיסון השלישי היה שבוע שבועיים אחרי המועד שהגעתי. מאחר וכבר נכחתי בבי"ח פניתי לאחות טרם החיסון לוודא שזה תקין שאני עושה את האחרון בהפרש של שבוע מהשני והיא אמרה שזה בסדר.
    לאחר מתן החיסון האחרון בסדרה נודע לי ששותפי לטיול שגם עובר את סדרת חיסוני הכלבת ממתין שבועיים או שלושה בין החיסון השני לשלישי.
    רציתי לשאול אם יש לכך משמעות ואם לא האם עלי לקבל שוב את החיסון השלישי. בנוסף - ממה בעצם מגן עלי החיסון, מה התוקף שלו (אם קיים כזה) ובמידה ואני ננשך או נשרט בטיול האם אני מחוסן או שבכל מקרה שיהיה עלי לגשת בהקדם לקבלת ע"ר בבי"ח.
    תודה רבה, אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני כלבת

הוספת תגובה

• חיסוני כלבת

ד''ר איל נדיר
    09/11/2009

שלום אייל,

לכל חיסון יש את הפרוטוקול שלו (מספר המנות הנדרש והעיתוי שלהן) כפי שנקבע על ידי יצרניו ונבדק על מתנדבים בטרם החיסון יצא לשוק. הפרוטוקול האופטימלי הוא זה שנבדק ונמצא כנותן הגנה אופטימלית. סטיות קלות מהפרוטוקול אפשריות וקורות (לפעמים עקב טעות ולפעמים עקב אילוצים) ואין זה אומר שהחיסון אינו תקף בסיטואציות אלה. לדעתי אין סיבה לקבל מנה נוספת.

החיסון שקיבלת אינו משחרר אותך מפניה לעזרה רפואית במקרי נשיכה במהלך הטיול. הוא מקל עליך בפרוצדורה הרפואית שאחרי הנשיכה. תיאלץ (במידה ותהייה אינדיקציה) לקבל רק שתי זריקות בהפרש של 3 ימים במקום הפרוצדורה המקובלת לאילו שלא חוסנו מראש שהיא הרבה יותר מסורבלת. לחיסון לא קיים תוקף לאנשים שאינם באים במגע קבוע עם בע"ח.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו