מיאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאזיס
    דינה
    13/11/2009

שלום דוקטור!

לפני מספר ימים נכנס לי זבוב לעין והסתבר שהספיק להטיל ביצים בתוך העין. רופא עיניים ניקה לי באותו הערב את העין ואת העפעף, טיפל בטיפות ורשם לי טיפות אנטיביוטיות להמשך טיפול בבית. היום, כעבור שלושה ימים, העין לא כואבת, האדמומיות חלפה.
    בכל זאת, ברצוני לשאול, האם יש משהו שאני צריכה לחשוש מפניו בהקשר זה? האם משהו יכל לחדור לתוך העין? להופיע במקום אחר בגוף?
    סליחה על השאלות הטפשיות, פשוט המקרה די זעזע אותי...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיאזיס

הוספת תגובה

• זבוב בעין

ד''ר איל נדיר
    14/11/2009

שלום דינה,

שאלותייך ממש לא טיפשיות, אבל ככל הנראה רופא עיניים הוא בסופו של דבר הכתובת הנכונה עבורך. אני אישית שמעתי על התופעה אך מעולם לא נתקלתי בה אישית, לרוב מטפלים בה רופאי העיניים כיוון שהיא גורמת לבעיה מקומית עינית בלבד.

בשורה התחתונה, טיפול מוקדם להוצאה פיזית של הביצים או הרימות הבוקעות מהן הוא הטיפול.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

דינה
    14/11/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה!

רופא עיניים אכן טיפל בבעיה, הוציא לדבריו הכל ואני מאז מטפטפת לעין טיפות אנטיביוטיות.
    השאלה היא, האם יכולתי בדרך כלשהי להעביר עם ידיי חלק מאותן ביצים/רימות לחלקי גוף אחרים (כל אותו יום שפשפתי את העין בעזרת הידיים)? הופיעה לי אתמול על הזרוע מעין בלוטה אדומה קטנה (מגרדת מעט) שיכולה כמובן להיות עקיצת יתוש רגילה, אך כעת אני חוששת...או אולי, אותן ביצים/רימות יכלו לחדור דרך העין למחזור הדם שלי?

תודה רבה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רימות זבובים

ד''ר איל נדיר
    15/11/2009

שלום שוב דינה,

רימות זבובים אינן נוטות להיכנס למחזור הדם וגם אינן נוטות להיטפל לרקמות גוף בריאות אלא נהנות וניזונות מרקמות נמקיות. הן אף משמשות לטיפול וניקוי פצעים נמקיים והן עושות במקרים אלה פלאים.
    ישנן רימות המסוגלות לחדור אל מתחת לעור ולהתקיים שם עד ששולפים אותן (ולא עמוק יותר) אבל נתקלתי בתופעה רק באנשים שחזרו מטיולים במקומות טרופיים ולא כאן בארץ.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ד"ר נדיר!

דינה
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו