נשיכת קןף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכת קןף
    תומר
    22/11/2009

שלום.
    אני נמצא כרגע בטיול בקמבודיה.
    במהלך הטיול האחרון הגענו למקום שבו כמה מקומיים מגדלים 4 קופים, אני חברי שחקנו עם אחד הקופים (כמובן שהיה לנו מדריך מקומי שהביא אותנו לשם וגם הוא שיחק עם הקוף). מה שמדאיג אותי הוא שהקוף נתן לי נשיכה קטנה בזרת (כל כך קטנה שאפילו לא ירד דם מפצע אלה רק היה סימן של הפגיעה בריקמת העור).
    בנוסף אציין כי לפני הנסיעה קיבלתי חיסונים לכלבת אבל ידוע לי שחיסון לא מונע ב100% אלה רק נועד כדי לעקב את המחלה.
    השאלה שלי היא אם יש אפשרות שהקוף נגוע בכלבת או מחלה זיהומית אחרת ויש צורך ללכת לבדוק זאת במרפאה/בית חולים?

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיכת קןף

הוספת תגובה

• נשיכת קוף בקמבודיה

ד''ר איל נדיר
    22/11/2009

שלום תומר,

על פניו נשמע כי הסיכון שלך ללקות בכלבת נמוך מאוד (1. קוף פחות חשוד מכלב/שועל.. 2. לא נוצר סדק משמעותי ועמוק בעור 3. חוסנת מראש). מצד שני, אני לא יודע מהי שכיחות הכלבת בקרב קופים בקמבודיה וכן לא ראיתי את הפצע.
    לפיכך אני יכול להמליץ לך לפנות בכ"ז למרפאה מקומית לצורך קבלת חוות דעת ואולי גם חיסון טטנוס (אם לא חוסנת ב-5 השנים האחרונות).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו