מחלת גבהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת גבהים
    שמרית
    27/11/2009

שלום שמי שמרית אני נמצאת בדרום אמריקה כבר 3 חודשים פחות או יותר,
    עשיתי טיול ג'יפים עם חבר שלי ומגובה 1200 הגענו תוך כמה שעות לגובה 4180 היינו על הר מתוסכלים מבולבלים ולא מצליחים לנשום אבל חזרנו לעצמנו כשירדנו בערב בחזרה לעיירה.
    אתמול בתאריך 25-11-09 הגענו אני וחבר שלי לגובה 3400 בלה קיאקה הגבול של ארגנטינה ובוליביה , בגלל שלא רציתי לחזור על טעויות קודמות לקחתי ערב לפני הנסיעה לעיירה כדור אורמוקס בדקתי באינטרנט את ההוראות מינון ואמרו לי 250 גרם כדור פעמיים ביום לפני ההגעה לגובה 24 שעות.
    אני לקחתי 12 שעות לפני אחד ובבוקר של הנסיעה עוד אחד וככה המשכתי כל 12 שעות.
    העניין הוא שיש לי רק 10 כדורים ואני לא יודעת מתי לסיים את הטיפול.
    היום הגענו לטופיזה בבוליביה שהיא בגובה 3100 ואני מרגישה ממש טוב, אבל בכל זאת ממשיכה לקחת את הכדורים עד יומיים מההגעה לגובה לפי הנאמר.
    מתי לדעתך אני אמורה לסיים את הטיפול?
    מחרתיים פחות או יותר אנחנו חוזרים לגובה של 3800 לטיול לסלאר.
    עוד שאלה במצב שסיימתי את הטיפול יומיים אחרי , אני חסינה לגובה המקסימלי 3800? או שאם אני מגיעה ללה פאז אחרי שבוע יכול להיות שהכל יחזור שוב? ואם כן יש אפשרות לקנות את הכדורים בבוליביה או שיש כדורים אחרים?

עוד בעיה קטנה,
    עומדים להיגמר לי הכדורים למניעת הריון אני משתמשת בסוג בילארה, יש מצב שאני יכולה למצוא אותן איפשהו כאן? או שזה סיכוי ממש ממש קלוש?

הרופא בארגנטינה נתן לחבר שלי כדורים ל"מחלת גבהים" לדבריו בשם דראמאמין, לפי מה שידוע לי הכדורים האלה הם רק לבחילות , יכול להיות שהם עושים קסמים??

המון תודה על התשובותיך!!!!
    סליחה על החפירה
    שמרית ויאיר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת גבהים

הוספת תגובה

• חפירות בגבהים

ד''ר איל נדיר
    27/11/2009

שלום שמרית,

קצת קשה היה לי לעקוב אחרי העליות והירידות שלכם אך די ברור שיש לכם רגישות לתנאי גובה ואכן כדאי לך ליטול כדורים לפני הגעה לגובה.
    עקרונית יש צורך להמשיך טיפול למשך 1-2 ימים לאחר הגעה למקום גבוה. אם נשארים במקום גבוה הגוף כבר מתרגל ואין צורך להמשיך ליטול.
    לפי מה שאני מבין כעת אתם נשארים באיזורים גבוהים ופחות "מתנדנדים" מגובה נמוך לגבוה ולכן הסיכוי לפתח כעת מחלה נמוך יותר.
    במקרה של "קוצר" בכדורים ניתן לקצר את משך הטיפול במקרים כאלה וליטול רק יום אחד לפני העליה ועד 24 שעות לאחר ההגעה ולקוות לטוב.

לגבי השגת כדורים בבוליביה - לא נראה לי שצריכה להיות בעיה אלא שקשה לדעת אם התרופה שמקבלים אמיתית או לא.
    אותו דבר לגבי גלולות.

דרמאמין הינה אכן תרופה מטפלת באופן סימפטומטי בבחילות (ולכן גם בכאלה הנובעות מתנאי גובה), זו אינה עד כמה שידוע לי תרופה המטפלת במחלה עצמה.

המשך טיול נעים,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו