לא היו לי נוגדנים ל-CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא היו לי נוגדנים ל-CMV
    אפרת
    09/12/2009

אני בת 30, מעוניינת בהריון שני. בבדיקה בהריון ראשון נמצא שלא היו לי נוגדנים ל-CMV
    כעת (לאחר שביתי חלתה ב- CMV), ביצעתי בדיקה שתוצאותיה:
    CMV IgG חיובי גדול מ-250
    CMV IgM חיובי
    CMV IgM additional assay גבולי
    Avidity - 43%

האם יש בעיה לנסות להיכנס להריון כעת? במידה וכן - כמה זמן מומלץ להימנע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא היו לי נוגדנים ל-CMV

הוספת תגובה

• הריון לאחר CMV

ד''ר איל נדיר
    09/12/2009

שלום דנה,

CMV הוא נגיף שעשוי לפגוע בהריון בעיקר אם הדבקה ראשונה בו מתרחשת בשליש הראשון של ההריון. עם זאת תוארו מספר מקרים בהם אם שחלתה בשלושת החודשים שקדמו להריון ילדה תינוק שנדבק בנגיף.
    אי לכך, אנחנו ממליצים על מרווח ביטחון של חצי שנה מאז המחלה ועד הכניסה להריון.

מהבדיקות קשה לדעת בודאות מתי היתה ההדבקה:
    - IgG ישאר חיובי לנצח
    - IgM עוד ירד בהדרגה (תוך שנה שנתיים בד"כ) אבל אין שום צורך לחכות לו שירד וניתן להיכנס להריון גם כשהוא עדיין מופיע בדם.
    - Avidity גבוה (מעל 45%) אומר שההדבקה לא היתה בשלושת החודשים האחרונים. Avidity בינוני (מה שיש לך) לא אומר כלום - עדיין יכול להיות שנדבקת לפני חצי שנה ויותר (מתי חלתה ביתך?) ואצלך ספציפית ה-Avidity עולה לאט. כך שבשורה התחתונה הבדיקה הזו לא מוסיפה אינפורמציה.

מקווה שעזרתי ולא בילבלתי,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    10/12/2009

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
    בהמשך לדברים שכתבת, קשה לי לדעת מתי ביתי חלתה. בבדיקה דם בחודש אוקטובר קיבלה תוצאה של CMV IgM גדול מ- 250. במקביל EBV חיובי (Primary infection). לפי שני רופאי ילדים באותה עת EBV היתה המחלה הפעילה, ו-CMV משהו ישן יותר. כך שקשה לדעת...
    אם הבנתי נכון מתשובתך, כדאי לחכות שהתוצאות של ה- AVIDITY יעלו. כמה זמן עליי לחכות ולבצע בדיקה נוספת? האם כשה- AVIDITY יעלה מעל 45% אוכל להיכנס להריון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV והריון נוסף

ד''ר איל נדיר
    10/12/2009

שלום שוב דנה,

אם את רוצה להיות בטוחה לחלוטין את אמורה לחכות:

א. 3 חודשים לאחר Avidity מעל 45%
    או
    ב. 6 חודשים מאז המחלה (במקרה שלך - מאז הבדיקה הראשונה החיובית)

מה מבינהם שבא קודם

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו