מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא היו לי נוגדנים ל-CMVאפרת09/12/2009
אני בת 30, מעוניינת בהריון שני. בבדיקה בהריון ראשון נמצא שלא היו לי נוגדנים ל-CMV
כעת (לאחר שביתי חלתה ב- CMV), ביצעתי בדיקה שתוצאותיה:
CMV IgG חיובי גדול מ-250
CMV IgM חיובי
CMV IgM additional assay גבולי
Avidity - 43%
האם יש בעיה לנסות להיכנס להריון כעת? במידה וכן - כמה זמן מומלץ להימנע?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר CMV
ד''ר איל נדיר09/12/2009שלום דנה,
CMV הוא נגיף שעשוי לפגוע בהריון בעיקר אם הדבקה ראשונה בו מתרחשת בשליש הראשון של ההריון. עם זאת תוארו מספר מקרים בהם אם שחלתה בשלושת החודשים שקדמו להריון ילדה תינוק שנדבק בנגיף.
אי לכך, אנחנו ממליצים על מרווח ביטחון של חצי שנה מאז המחלה ועד הכניסה להריון.
מהבדיקות קשה לדעת בודאות מתי היתה ההדבקה:
- IgG ישאר חיובי לנצח
- IgM עוד ירד בהדרגה (תוך שנה שנתיים בד"כ) אבל אין שום צורך לחכות לו שירד וניתן להיכנס להריון גם כשהוא עדיין מופיע בדם.
- Avidity גבוה (מעל 45%) אומר שההדבקה לא היתה בשלושת החודשים האחרונים. Avidity בינוני (מה שיש לך) לא אומר כלום - עדיין יכול להיות שנדבקת לפני חצי שנה ויותר (מתי חלתה ביתך?) ואצלך ספציפית ה-Avidity עולה לאט. כך שבשורה התחתונה הבדיקה הזו לא מוסיפה אינפורמציה.
מקווה שעזרתי ולא בילבלתי,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה10/12/2009קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
בהמשך לדברים שכתבת, קשה לי לדעת מתי ביתי חלתה. בבדיקה דם בחודש אוקטובר קיבלה תוצאה של CMV IgM גדול מ- 250. במקביל EBV חיובי (Primary infection). לפי שני רופאי ילדים באותה עת EBV היתה המחלה הפעילה, ו-CMV משהו ישן יותר. כך שקשה לדעת...
אם הבנתי נכון מתשובתך, כדאי לחכות שהתוצאות של ה- AVIDITY יעלו. כמה זמן עליי לחכות ולבצע בדיקה נוספת? האם כשה- AVIDITY יעלה מעל 45% אוכל להיכנס להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV והריון נוסף
ד''ר איל נדיר10/12/2009שלום שוב דנה,
אם את רוצה להיות בטוחה לחלוטין את אמורה לחכות:
א. 3 חודשים לאחר Avidity מעל 45%
או
ב. 6 חודשים מאז המחלה (במקרה שלך - מאז הבדיקה הראשונה החיובית)
מה מבינהם שבא קודם
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)