סלמונלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלמונלה
    שמרית
    10/12/2009

שלום, זאת אני שוב שמרית
    רשמתי לך הודעה לפני כמה שבועות לגבי המחלת גבהים למזלנו עברנו את זה בשלום אך נוצרה בעיה חדשה,

אני נמצאת כרגע בבוליביה כבר שבועיים, ואני משתדלת לשמור על תזונה נכונה, מים מהברז, לאכול במקומות טובים ולא במסעדות זולות.
    אני כרגע בלה פאז , ומכשהגעתי לפה אני משלשלת אבל לא חריף, לא מים, אלא מוצק יותר.
    ההרגשה הייתה טובה עד לפני 3 ימים פחות או יותר, כשלא הרגשתי טוב בבוקר והתחלתי לשלשל מים, ועלה לי חום ל37.1 למרות שנורמלי בדרך כלל זה 36.8 אצלי, לקחתי כדור כי ממש לא הרגשתי טוב וכאבה לי הבטן בצורה נוראית, באותו הערב לאחר 8 שעות פחות או יותר, עלה לי חום בחצי שעה (מה שאף פעם לא היה לי) מ36.5 ל 38.7 הייתי עם צמרמורות שלשלתי כמו מטורפת איזה 8 פעמים ביום הזה אני פשוט לא זוכרת כמה פעמים הייתי ממש בבלקאאוט הצמרמורות היו מטורפות פשוט כמו רטט ולא יכלתי לקום מהמיטה חוץ מלרוץ לשירותים כל הזמן.
    לקחתי סטופ-איט לא רציתי להזמין רופא כי היה ממש מאוחר,
    למחרת בבוקר חבר שלי לקח אותי למרפאה של מאוריציו עשו לי בדיקת צואה ודם:
    הבדיקת צואה יצאה התוצאה הבאה:
    consistecia liquida
    -

ova/ parasitos:
    directo y concentrado :
    negativo

הבדיקת דם:

WBC: 11.8 הרופאה טענה שהכדוריות הלבנות במגמת עליה
    RBC: 4.49
    HGB: 13.8
    HCT: 42.0
    MCV: 93.5
    MCH: 30.7
    MCHC: 32.9
    RDW: 14.5
    PLT: 249
    MPV: 8.4
    GR%: 54.3
    LY%: 23.8
    MO%: 21.9
    GR#: 6.4
    LY#: 2.8
    MO#: 2.6

manual differential morphology:
    seg: 73 %
    lymph 20
    mono: 7
    aniso : 1

היה משהו לא מובן בכתב שלה:
    wi del
    h 1/80
    o 1/160
    a= negativo
    b = negativo

לפי הפסקה האחרונה היא הסבירה לנו שיש לי סלמונלה

עכשיו היא נתנה לי כדורים לדבריה אחד לדפנות של הכיבה אחד לבחילות ואחד משהו לתיאבון אנערף חבר שלי ארגנטינאי לך תבין את השפה
    השמות של הכדורים: lomex 20, ciriax 500, domper digest

והיא טענה שלא היה כדאאי לקחת סטופ איט מכיוון שזה מפתח את החיידק בבטן, ואחרי שתפוג ההשפעה אני אהיה במצב יותר גרוע , מה שמוזר שאחרי הסטופ איט של אתמול אני השתדלתי לאכול רק אורז יבש כי אני צליאקית ואין פה מה לאכול חוץ מזה, ולא הייתה לי יציאה מאז ואני לוקחת אנטיביוטיקה, אלא שהיו רק גזים

השאלה שלי האם ניתן באמת לראות שלפי הבדיקות דם והמצב כרגע יש סלמונלה או סתם קילקול כיבה?
    האם להפסיק אנטיביוטיקה או להמשיך עד ה7 ימים כמו שהיא אמרה?

המון המון המון המון המון המון תודה על התשובה!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלמונלה

הוספת תגובה

• סלמונלה בבוליביה

ד''ר איל נדיר
    10/12/2009

שלום שוב שמרית,

מים מהברז??? זה מה שכתבת - אם אכן כך זה לא ממש מומלץ.
    בכל מקרה, חום צמרמורת ושלשולים מרובים אכן מכוונים לסלמונלה. בדיקת ה-widal היא בדיקה עתיקה הבודקת חשד לסלמונלה ואצלך היא גבולית חיובית ולכן יש מקום להאמין לאבחנה.
    צודקת הרופאה כי סטופ-איט אינה מומלצת במצבים כאלה - היא פשוט משאירה את הכל בפנים ובמקרי סלמונלה כדאי מאוד להוציא.
    יש בהחלט מקום להמשיך עם הטיפול האנטיביוטי. שאר התרופות - אם לא יעזרו אז כנראה לא יזיקו ...

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמרית
    11/12/2009

המון תודה על התשובה ,
    המים מהברז יצא בטעות הכוונה הייתה מים מינרלים!
    חג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו