מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקה משנית ב - CMV בהריוןטל29/12/2009
שלום רב,
לפני כארבע שנים עברתי הפלה בשבוע 17 בגין הדבקה ראשונית ב - CMV.
לאחר כשנה נכנסתי שוב להיריון (לפני כשלוש שנים) והנתונים אז הצביעו על
CMV IGM - NEGETIVE
CMV IGG - POSITIVE
כיום אני בהיריון שוב (לא מתוכנן) בשבוע 10. בדיקות הדם שלי מראות את הנתונים הבאים:
CMV IGM - POSITIVE
CMV AVIDITY - 0.73 BORDERLINE
כאשר 0.8>AVIDITY>= אפס נקודה שתיים
זמן הדבקה ראשונית לא ידוע
אני מאוד לחוצה מכיוון שיש לי ניסיון מר וכואב עם הפלה בגין CMV, אני מבינה שמדובר בהדבקה משנית שכנראה היתה ממזמן, אך ברצוני לדעת מה הסיכונים להדבקה העובר, האם מומלץ לעשות דיקור מי שפיר ל - CMV ומה המלצותיכם
תודה רבה
אודה מאוד לתשובתכם
טל המעט לחוצה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV משני
ד''ר איל נדיר01/01/2010שלום טל,
ייעוץ שכזה אינו מתאים לפורום אלא יותר לשיחה פנים אל פנים שלך ושל בן זוגך עם מומחה. וגם בגלל שכבר עברת "סיפור" בגלל הנגיף הזה.
בכל מקרה (ועל קצה המזלג). עליה מחודשת של IgM עשויה לכוון להתלקחות מחודשת של הנגיף. לעיתים זו רק טעות מעבדה ויש בדיקות רגישות יותר של IgM (בדיקה שיטת VIDAS - שווה לבקש). בדיקת ה-avidity כלל לא רלוונטית למקרה שלך (כי זמן הדבקה ראשונית כבר ידוע). הסיכוי להדבקת עובר בהתלקחות משנית הוא נמוך מאוד והסיכוי לפגיעה עוברית משמעותית הוא נמוך אף יותר.
דיקור מי שפיר תקין עשוי בהחלט להרגיע אך את ההחלטה עליו, אני שוב אומר, כדאי לקבל יחד עם מומחה בתחום.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)