פצע מופיע פעם שניה באותו מקום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע מופיע פעם שניה באותו מקום
    אורן
    11/01/2010

חבר שלי בן 22 חזר מדרום אמריקה לפני כחודש לאחר שבוע שם לב למעין פצע בצבע אדום כהה בירך ימין בקוטר 2-3 ס"מ הלך לרופא עור שטען כי מדובר בעקיצת עכביש טופל עם אוגמנטין לשבוע והפצע חלף. עבר שבוע נוסף ושוב אותו פצע באותו מקום, הרופא עור טוען שוב שמדובר בעקיצת עכביש.
    לא נראה לי האבחון הזה. נשמע לי יותר כמו זיהום, עקיצת קרציה (מחלת ליים) או כל גורם זיהומי אחר שהביא איתו. האם אני טועה?מה השלבים הבאים באבחון? אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר , אמא שלו מאוד מאוד לחוצה.
    תודה רבה
    אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פצע חוזר

ד''ר איל נדיר
    13/01/2010

שלום אורן,

חוסר שביעות הרצון שלך מהרושם של רופא העור נשמע לי מוצדק. אכן פצע חוזר בקוטר של יותר מ-2 ס"מ לאחר דרום אמריקה הוא משהו שדורש התייחסות. מחלת ליים לא נשמעת סבירה אבל לישמניה (דומה לשושנת יריחו שיש לנו כאן) או מיאזיס (תולעת המוחדרת על ידי זבובים אל מתחת לעור) - אפשריות יותר. ויש גם דברים אחרים שבאים בחשבון.
    השלב הבא הוא כנראה לראות רופא אחר ולשאול אותו האם יש מקום לבצע תרבית או ביופסיה מהמקום.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו