גרפסים של ביצה סרוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרפסים של ביצה סרוחה
    ד.ש
    18/01/2010

שלום רב
    אני סובלת מזה 24 שעות מהקאות + שלשולים + גרפסים של ביצה סרוחה. לפני שלושה חודשים חוויתי תופעות דומות למשך 5 ימים לאחר שהות בסיני, בדיקות פרזיטים למעבדה יצאו תקינות. בעברי(טיולים בח"ול לפני 6 שנים ו14 שנה סבלתי מס' פעמים מאמבות) - כך שמכירה את התופעות טוב מאוד...האם זוהי אמבה שחוזרת כל פעם? מהן הבדיקות המומלצות שכדאי שאעשה?איזה רופא כדאי לבקר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרפסים של ביצה סרוחה

הוספת תגובה

• גרעפצים בטעם ביצה סרוחה

ד''ר איל נדיר
    19/01/2010

שלום,

לעיתים קרובות הקליניקה יותר חשובה מבדיקות המעבדה. גרעפצים שכאלה (שכבר מוכרים לך) לאחר היה בסיני בהחלט מחשידים להידבקות בטפיל מעיים כלשהו (אמבה או ג'יארדיה) אפילו אם בדיקת הצואה לא העלתה זאת.
    האם מדובר בהדבקה מחודשת או שמא בהתלקחות של נשאות קבועה של אמבות, קשה לקבוע. לעיתים גם הטיפול המקובל באמבות (פלג'יל/מטרוג'יל) מחסל את הטפילים הפעילים אך משאיר צורות חיים ישנוניות (ציסטות) שעשויות להתלקח בשלב מאוחר יותר. הטיפול באותן ציסטות אפשרי, אך התרופה לא כלכך זמינה בארץ וגם (אם זכור לי) יקרה מאד.
    הייתי ממליץ: 1. לבקש דרך רופא המשפחה בדיקת צואה מיוחדת בה בודקים אנטיגן בצואה של אמבה ושל ג'יארדיה. 2. להתחיל טיפול בפלג'יל כמקובל.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבות? יש תה מצויין שיכול לעזור.

דוד
    24/04/2013

עם
    גי'נג'ר, לימון ודבש.

מעולה לבעיות עיכול ומעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו