צרפת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרפת
    רותי
    25/01/2010

אני נוסעת לדרום צרפת שם אפשר לקנות גבינות בשווקים המקומיים בכפרים.שמעתי שבמקומות אלו הן אינן מפוסטרות אבל כולם קונים! מותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרפת

הוספת תגובה

• גבינות לא מפוסטרות בצרפת

ד''ר איל נדיר
    26/01/2010

שלום רותי,

אכן מורשתו של לואי פסטר לא תפסה לחלוטין דווקא במולדתו ובצרפת משווקות גבינות שעשויות מחלב שאינו עובר תהליך פיסטור. מן הסתם הפיסטור מפריע בצורה זו או אחרת לתהליך הייצור המסורתי בגלל שהוא מחסל את כל החיידקים ופוגע בכל מיני מרכיבים חלבוניים של החלב. עד כמה שידוע לי (ובזאת אני ממש לא מומחה) גבינת הקממבר מיוצרת בצרפת מחלב לא מפוסטר.

ולענינינו, הסכנה העיקרית בחלב לא מפוסטר הוא חיידק הברוצלה אשר יכול לגרום למחלה קשה ולא סימפטית. גם חיידקים אחרים שיכולים לגרום לדיזנטריה עשויים להישאר חיים אם לא מתבצע פיסטור. עם זאת, הדיווחים מצרפת מספרים על מקרים מעטים מאד של ברוצלה במדינה ורב המקרים הוכחו כמיובאים ממדינות אחרות ולא ככאלו שמקורם בגבינה מקומית. הסיבה לכך היא כנראה פיקוח וטרינרי הדוק וחיסון של כל הבהמות מניבות החלב כנגד מחלת הברוצלה.

מכאן ההחלטה היא שלך.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו