מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילשולים וכאבי בטן לאחר חזרה מהודודור27/01/2010
שלום רב
אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
בחודש האחרון אני מושבת בבית מכאבי בטן ושילשולים חריפים.
לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים? והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים? ואם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה ?
הכאבים הם בלתי נסבלים ,על איזה בדיקה היית ממליץ להמשך?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים וכאבי בטן
ד''ר איל נדיר28/01/2010שלום דור,
אין ספק כי בעייתך דורשת בירור מקיף. אנסה לענות על שאלותיך אחת אחת.
1. רמת אאוזינופילים חריגה נמדדת בכמותם האבסולוטית. מעל 500 נחשב לחריג. גם נתון זה מופיע בספירת הדם. כך שלמעשה רק אם סה"כ הכדוריות הלבנות הוא מעל 7000 אזי 7.2% הוא ממצא חריג.
2. לרוב אנו משתדלים למצוא קשר בין על הממצאים לכדי אבחנה אחת, זו צריכה להיות הנחת העבודה של הרופא.
3. אאוזינופילים אינם גורמים לשלשול. רמה גבוהה יכולה להעיד על תהליך כלשהו בגוף אך הם לכשעצמם אינם גורמים לכלום.
4. כן, לא תמיד בדיקות הצואה השגרתיות מוצאות את כל הפרזיטים ולכן האפשרות שישנם כאלה לא נשללה לחלוטין ולעיתים יש מקום לנסות טיפול אמפירי (נסיוני) נגד פרזיטים.
5. טחול מוגדל גם הוא דורש בירור.
6. שלשולים שנמשכים מעל 3 שבועות דורשים בירור מעמיק, יותר בכיוון הגסטרואנטרולוגי מאשר בכיוון הזיהומי.
הייתי ממליץ לך בשלב זה לפנות לפנימאי טוב שינסה לעבור על כל בדיקותיך וינסה לקשור את הקצוות.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה על ההשקעה והתשובה המפורטת
דור28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)