מורסות בריאות ובבלוטת הלימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורסות בריאות ובבלוטת הלימפה
    נועה
    04/02/2010

שלום,
    חבר שלי (בן 26) מאושפז מזה שבועיים במחלקת ריאות בבית חולים באיזור השרון, בעקבות מספר מורסות בריאה הימנית ובבלוטת הלימפה.
    הוא הגיע לבית החולים לאחר כ4 חודשים בהם השתעל והוציא ליחה רבה.

הרופאים אינם מוצאים את סוג בחיידק וכל פעם מחליפים לו את האנטיביוטיקה שעד עכשיו בבדיקות הדם לא ניכר שיפור לאחר לקיחתן. כעת הוא לוקח שלושה סוגים כאשר שניים נותנים לו לתוך הוריד ואחת דרך כדורים.

שללו איידס ועשו ביופסיה בריאות אשר יצאה שלילית.

האם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות? האם הגיוני כי עדיין לא זיהו את החיידק? האם כדאי להעבירו לבית חולים אחר? לבקש חוות דעת שניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מורסות בריאות

ד''ר איל נדיר
    06/02/2010

שלום נועה

אכן המקרה של חברך נשמע כמקרה מורכב מאד.
    מן הסתם יש מקום לביצוע בדיקות נוספות מאחר ואין בשלב זה אבחנה ויש מקום לחתור אליה על מנת לתת טיפול אופטימלי. בסופו של דבר ביופסיה היא הבדיקה שאמורה להיות זו השותנת את האבחנה ולא ברור לי מה המשמעות של ביופסיה שלילית.

לעיתים יש מקרים שהם קשים לאבחנה ונגרמים על ידי מיקרואורגניזמים (חיידקים, פטריות) שלא ניתנים לזיהוי בקלות ולכן הכל הגיוני. אני משער כי מומחים למחלות זיהומיות מעורבים במקרה וכבר נתנו את דעתם עליו.

לגבי העברה לבית חולים אחר איני יכול לייעץ כי זה קשור בעיקר במידת האמון שאתם נותנים במערכת שמטפלת בו.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו