שאלות על הרפס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על הרפס
    שולה
    05/02/2010

שלום דר'
    אני אתאר את המקרה שלי -
    לפני 3 שנים היה לי חשד להרפס באיבר המיו - ביצעתי 2 בדיקות דם לאחר מקרה זה - (שבועיים לאחר "ההתפרצות" וחודשיים לאחר ההתפרצות) 2 בדיקות הדם היו שליליות גם ל IgM וגם ל IgG להרפס מסוג 1+2, לכן הנחתי כי אין לי הרפס.
    לפני 3 ימים ביצעתי בדיקות שיגרתיות לתחילת הריון ושם יצא לי IgG שלילי ל HSV2
    IgM חיובי ל HSV1+2
    IgG ל HSV1 - לא נבדק.
    יש לציין כי אני לא מרגישה שום תופעת לוואי של התפרצות הרפס.

1. האם נתקלת כבר במהלך שנות הניסיון שלך במקרה שבדיקות דם הראו על התפרצות הרפס (IgM חיובי) אבל תופעות קליניות לא נצפו?

2. האם יתכן כי לפני 3 שנים לקיתי בHSV1 באיבר המין (כיוון שבבדיקות הדם האחרונות שביצעתי לא נבדק IgG HSV 1 ) ובבדיקות שביצעתי לפני 3 שנים התוצאות לא הראו כי קיימים IgG מפני עברו רק חודשיים מאותו מהמקרה והנוגדנים עדיין לא נוצרו בפרק זמן זה?

3. האם הרפס רדום או פעיל באיבר המין יכול להשפיע על העובר בזמן הריון (לא לידה)?

4. האם הרפס יכול להתפרץ בתוך הגוף - ז"א בתוך הרחם ולא בשפתיים החיצוניות ? לאחר קבלת התוצאות הרגשתי כאבים בצידי הבטן התחתונה - האם יתכן קשר לכאבי בטן והתפרצות הרפס פנימית?

5. האם היית מצפה במצבי (IgM חיובי) לראות עליה בכדוריות הלבנות בצורה משמעותית ? בבדיקות הדם הכל בתחום הנורמה אצלי

תודה רבה וסליחה על האורך- אני פשוט מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על הרפס

הוספת תגובה

• הרפס?

ד''ר איל נדיר
    06/02/2010

שלום שולה,

למה את מתכוונת בזאת שהיה לך חשד להרפס לפני 3 שנים. מי חשד? רופא ראה את זה? האם היו לך התלקחויות של הרפס מאז?האם את נמצאת בסיכון מתמיד להרפס (בן זוג עם המחלה?)?
    אני שואל את השאלות מאחר ואני מטיל ספק בעובדה שבכלל יש לך הרפס.

לשאלותייך בהרחבה:
    1. כפי שכבר כתבתי הרבה בפורום הזה, בדיקות IgM לסוגיהן (לא רק להרפס אלא גם לחיידקים ווירוסים אחרים) נוטות לתת לא פעם תשובה חיובית שגויה ולכן צריך להתייחס אליהן בחשדנות אם אין קליניקה מתאימה. עם זאת, בנגיפי ממשפחת ההרפס אכן עשויה להיות עליה של IgM ללא תופעות קליניות אך בתנאי שגם מופיע IgG.

2. ניתן ללקות בהרפס 1 באיברי המין אם כי זה ממש לא שכיח. הרפס 1 מעדיף באופן בולט את השפתיים. וד"א - כן הייתי מצפה לנוכחות IgG בבדיקה לאחר חודשיים.

3. הרפס לא אמור להשפיע על התפתחות הריון. הרפס פעיל בעת לידה עשוי להשפיע על החלטה ליילד בניתוח קיסרי.

4. לא.

5. לא.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

שולה
    06/02/2010

דר' נדיר,
    ראשית - תודה על על התגובה המפורטת.
    שנית - לגבי שאלותיך :
    לפני 3 שנים הופיעו לי מעיין שלפוחיות קטנות באיזור איבר המין כולל חום וכאבים במתן שתן, בבדיקה ויזואלית של הגיניקולוג הוא קבע שיש לי הרפס( פצעים הרפטיים), מאז ומעולם לא היו לי התלקחויות של הרפס ובנוסף לבן זוגי אין הרפס.
    מאז אותה הבדיקה אני חייה בלחץ שאולי יש לי הרפס והוא רדום, אך איך יתכן שהבדיקות ל IgG יצאו שליליות?
    כעת אחרי בדיקת הדם האחרונה הכל חזר אלי ואני ממש לחוצה.
    בנוסף, מעולם לא היה לי הרפס בפה (יש לי לפעמים אפטות - האם זה קשור? בד"כ אחרי ששאני נושכת את עצמי בלחי)

אחרי כמה זמן היית מצפה לקבל תשובות לבדיקות סרולוגיות? את התשובות קיבלתי בערב אותו היום בו ביצעתי את בדיקת הדם. האם זה לא מוקדם מידי? (בבדיקות לפני 3 שנים התשובות הגיעו לאחר 5 ימים)

מה דעתך?
    אני השבוע אבצע ביקת דם נוספת, אבל עד אז אשמח לתגובתך המקצועית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובות על הרפס

ד''ר איל נדיר
    08/02/2010

שלום שוב שולה,

אכן הסימפטומים שתיארת נשמעים מתאימים להתקף ראשון של הרפס אך הייתי מצפה הן לעליית נוגדנים לאחר זמן לא רב במיוחד וכן להתפרצויות משניות חוזרות ואולי אף חו"ח להדבקת בן הזוג. האם ההתקף ההוא קרה יומיים שלושה לאחר מגע מיני שעשוי היה להדביק? אם התשובה היא לא, אזי גם זה מוריד את החשד שמדובר בהרפס.

אין שום קשר לאפטות בפה.

מעבדות מבצעות בדיקות שאינן יומיומיות או ביום קבוע בשבוע או כשמצטברות להן מספר בדיקות. ככל הנראה שפר מזלך בפעם האחרונה.

בהצלחה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו