חלב עיזים לא מפוסטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב עיזים לא מפוסטר
    דלית
    06/02/2010

עקב אפטות מרובות בפה הלכתי יומיים לשתות חלב עיזים לא מפוסטר - ישר מהעז. זה הקל קצת אבל לא לגמרי אז הפסקתי ללכת.(הלכתי פעם אחרונה ביום חמישי). אתמול התחילו לי שילשולים קשים וכאבי בטן חזקים בבטן העליונה. יש לי חום נמוך וקר לי כל הזמן למרות שאני לבושה היטב .
    אני לא מניחה שזה קשור לחלב העיזים ובכל זאת הייתי רוצה לברר אם יכול להיות קשר אפשרי ואם כן מה לעשות.
    תודה רבה
    דלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב עיזים לא מפוסטר

הוספת תגובה

• שלשול וחלב לא מפוסטר

ד''ר איל נדיר
    08/02/2010

שלום דלית

אני דווקא מניח שיש קשר בין החלב ובין השלשול. לא מן הנמנע שחיידקים שנצאו על עטיני העז גרמו לך לדיזנטריה (שזה ככל הנראה מה שיש לך). במרבית המקרים המחלות הללו חולפות לבד עם הזמן אך אם הן קשות יש לעיתים סיבה ליטול אנטיביוטיקה על מנת לקצר את משכה.
    החשש העיקרי מחלב לא מפוסטר הוא מקדחת מלטה (ברוצלוזיס) אם כי נראה לי שזמן הדגירה במקרה שלך קצר מדי על מנת לחשוד וכן שלשול הוא לא הסימפטום העיקרי. כדאי לוודא מול בעלי הדיר שהעדר שלהם מחוסן למחלה. אם אכן כך, אז אין ככל הנראה חשש ממחלה זו בהמשך.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו