CMV בדיקה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בדיקה חוזרת
    אפרת
    25/02/2010

שלום רב
    אני בהריון בשבוע 6. בבדיקת CMV שעשיתי בחודש נובמבר (לפני ההריון) קיבלתי תוצאה של Avidity 43%. כעת התוצאות לאחר בדיקה חוזרת:
    CMV IgG Avidity - גדול מ-45%, probably past infection
    "הדגימה מתאריך 24.11 והבדיקה הנוכחית נבדקו במקביל באותם תנאים. התוצאה עבור הבדיקה הקודמת היא 43%. ערכי ייחוס: IgG with low avidity - קטן מ- 35%, IgG with high avidity - גדול מ- 45%".
    אני רוצה לציין שבנובמבר כשהתייעצתי עם פרופ' מומחה למחלות זיהומיות הוא אמר לי שמספיק לחכות שלושה חודשים לפני כניסה להריון, וכך עשיתי.
    האם אני אכן יכולה להיות שקטה לגבי ההריון ובריאות העובר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV בדיקה חוזרת

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר איל נדיר
    25/02/2010

שלום דנה,

אם הפרופסור אמר, אז מי אני הדוקטור שאשבור לו את המילה.

כעיקרון, לא תוארו מקרים של הדבקה ב-CMV כאשר מחלת האם הראשונית היתה יותר מ-3 חודשים לפני ההתעברות. אני לרוב ממליץ לקחת מרווח ביטחון של חצי שנה כאשר יודעים בוודאות מתי היתה ההדבקה.
    במקרה שלך ברור שההדבקה היתה לא בנובמבר אלא לפני כן ואפילו הייתי חוטא ומהמר שמספר חודשים לפני כן שכן בדיקת ה-avidity שלך בנובמבר היתה על הסף של להיות בעלת ערך גבוה. כך שלמעשה הזמן שחלף מאז המחלה הוא מעל 3 חודשים.
    בשורה התחתונה, הסכנה להדבקת עובר ב-CMV במקרה שלך היא נמוכה מאד.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    26/02/2010

על התשובה המקצועית, ובטח שלא התכוונתי לרמוז אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו