מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחפת - הדבקה?קרן08/03/2010
שלום
היום הייתי במכון שעושה CT ואולטראסונד , ישבתי בערך 5 או 7 דקות ליד אדם שהקריא לאישתו את תוצאות הבדיקה שהוא בא לקחת ... כנראה שזה היה CT של הריאות
והיה כתוב - "תמונות נראה כשחפת " הוא הקירא את זה בקול רם ( הוא לא היה מפותע - כנראה שהיה חשש כבר קודם(
ברגע ששמעתי את זה ניתרתי מהכיסא לחדר השני ונכנסתי להיסטריה
האם אני צריכה לבדוק שלא נדבקתי
האם בכל שלב ניתן להידבק
האם עצם זה שהוא היה יכול להגיע לקחת את הבדיקה בעצמו ולא נראה חולה במיוחד למראית עין אומר שהוא במצב שלא מדבק?
האם אני יכולה כבר מחר לעשות בדיקה ?
אם חס וחלילה נדבקתי האם יש משהו שכדאי לי לעשות היום עלמנת למגר אותו?
לקחתי את כל הויטמינים האפשריים
מה עושים ...אמאלהההההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בשחפת
ד''ר איל נדיר10/03/2010שלום שרון,
זה כמעט על גבול הבלתי אפשרי להידבק בשחפת אם יושבים 5 דקות ליד אדם שאינו משעל או מכייח באופן משמעותי.
ואכן סביר שאם היתה לאיש שחפת פעילה, הוא לא היה יושב על הספסלים עם כולם.
לעיתים רואים ב-CT תמונה המתאימה לשחפת ישנה שהיא לא מדבקת.
אם בכל זאת את עדיין בהיסטריה ניתן לעשות בדיקת שחפת כעת (הזרקת חומר מתחת לעור והמתנה ליומיים שלושה וקריאת התגובה על העור). סביר שכעת תהיה שלילית אבל אם חיובית אז יכול להיות שנחשפת לשחפת בעברך ללא מחלה (כמו רבים וטובים - אין מה להילחץ). אם שלילית חוזרים עליה לאחר מספר שבועות ואם אז הופכת חיובית - רק אזמכריזים על חשיפה לשחפת.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)