שחפת - הדבקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחפת - הדבקה?
    קרן
    08/03/2010

שלום
    היום הייתי במכון שעושה CT ואולטראסונד , ישבתי בערך 5 או 7 דקות ליד אדם שהקריא לאישתו את תוצאות הבדיקה שהוא בא לקחת ... כנראה שזה היה CT של הריאות
    והיה כתוב - "תמונות נראה כשחפת " הוא הקירא את זה בקול רם ( הוא לא היה מפותע - כנראה שהיה חשש כבר קודם(

ברגע ששמעתי את זה ניתרתי מהכיסא לחדר השני ונכנסתי להיסטריה

האם אני צריכה לבדוק שלא נדבקתי
    האם בכל שלב ניתן להידבק
    האם עצם זה שהוא היה יכול להגיע לקחת את הבדיקה בעצמו ולא נראה חולה במיוחד למראית עין אומר שהוא במצב שלא מדבק?

האם אני יכולה כבר מחר לעשות בדיקה ?
    אם חס וחלילה נדבקתי האם יש משהו שכדאי לי לעשות היום עלמנת למגר אותו?
    לקחתי את כל הויטמינים האפשריים

מה עושים ...אמאלהההההההההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחפת - הדבקה?

הוספת תגובה

• הדבקה בשחפת

ד''ר איל נדיר
    10/03/2010

שלום שרון,

זה כמעט על גבול הבלתי אפשרי להידבק בשחפת אם יושבים 5 דקות ליד אדם שאינו משעל או מכייח באופן משמעותי.
    ואכן סביר שאם היתה לאיש שחפת פעילה, הוא לא היה יושב על הספסלים עם כולם.
    לעיתים רואים ב-CT תמונה המתאימה לשחפת ישנה שהיא לא מדבקת.

אם בכל זאת את עדיין בהיסטריה ניתן לעשות בדיקת שחפת כעת (הזרקת חומר מתחת לעור והמתנה ליומיים שלושה וקריאת התגובה על העור). סביר שכעת תהיה שלילית אבל אם חיובית אז יכול להיות שנחשפת לשחפת בעברך ללא מחלה (כמו רבים וטובים - אין מה להילחץ). אם שלילית חוזרים עליה לאחר מספר שבועות ואם אז הופכת חיובית - רק אזמכריזים על חשיפה לשחפת.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו