מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרבית דם חיוביתבת 2715/03/2010
בבקשה תשובה לשאלותי :
בגלל חום גבוה (39.5) אושפזתי בב"ח , לקחו תרביות דם ויצאו חיוביות -
בדם צמיחת של ביצילים גרם שלילים וכן קוקים גרם חיובים ....
טופלתי דרך הווריד ב-
- VANCLOMYL ו- FORTUM
בבקשה , מה הם החיידקים האלה ? והאם הם מסוכנים ?
ממה הם נגרמים ? (איני סובלת ממחלות רגע ) רק החום קופץ לי ולא יורד !!!
האם כן באמת החיידקים האלה גורמים לחום גבוה עד כה ?
תודה מראש על כל עזרה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית דם
ד''ר איל נדיר17/03/2010שלום,
אני מניח שעד עתה כבר זוהו החיידקים ואת מטופלת בטיפול יותר ספציפי כנגד החיידקים.
חיידקים מגיעים לדם דרך דלקות כאלה ואחרות ולעיתים גם מסיבות שאנו לא יודעים עליהן. וכן, כאשר יש חיידקים בדם החום קופץ לערכים גבוהים מאד.
קוקים ובצילים הם שם כולל לצורות של חיידקים כפי שהם נראים במיקרוסקופ: קוקים הם עגולים ובצילים (מתגים) מאורכים. גרם חיובי ושלילי זה האם החיידק נצבע או לא נצבע בצביעה מיוחדת לחיידקים שנקראת גרם. מבין החיידקים שגורמים למחלות הקוקים הגרם חיוביים והמתגים הגרם שליליים הם השכיחים ביותר.
לרוב לא סביר ששני החיידקים יהיו יחד בזרם הדם בהעדר מחלות רקע. לעיתים הקוקים הם רק זיהום חיצוני של הדגימה עקב חיידקים הנמצאים על העור ונכנסים למזרק בזמן הדקירה.
לא ברור לי מדוע קיבלתי טיפול בתרופות כה מתקדמות אם אין לך אשפוזים חוזרים ואת בריאה בד"כ.
מאד סביר שהקוקים הם זיהום של הדגימה והבצילים אכן אמיתיים בזרם הדם והכי שכיח באישה צעירה שמקורם בזיהום בכליות כסיבוך של דלקת בדרכי השתן.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ----- ממש דחוף
בת 2717/03/2010לצערי כן שני החיידקים נמצאים בדם וגם כן הופיע חיידק שלישי ...
החיידקים הם בדם ולא במערכת אחרת - לקחו 3 פעמים תרביות דם (ב 3 ימים ) ונמצאו חיובים ונגלה חיידק אחר ...
הכל קרה לדעתי במנה השלישית של הדם - כי באמצעותיה הרגשתי כאבי ראש וצמרמורת ואח"כ החום עלה 39.5 ...
(אה... שכחתי לציין שסיבת האישפוז הייתה התעלפות פתאומית ה- HB=5.3 ולכן נתנו לי 2.5 מנות דם )לצערי הרב שלשום בחצות שוחררתי מב"ח על דעת עצמי כי הכניסו לי בחדר שתי זקינות ולא יוכלתי לסבול את זה ...
היום לפני כחצי שעה התקשרו אילי מהמחלקה ודיברה אותי הרופאה ואמרה לי שהתוצאות לא טובות וצריך לחזור לאישפוז ולקבל אינטוביוטיקה דרך הווריד .... עדיין לא החלטתי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האם החיידקים האלה מסוכנים בדם ? ואם לא מקבלת אינטוביוטיקה אז זה יסכן אותי יותר ויותר ???!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בדם
ד''ר איל נדיר17/03/2010שלום,
חיידקים בדם עשויים לגרום למוות אם לא מטפלים בהם!!! גשי להמשך טיפול.
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)