עקץ אותי זבוב צה צה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקץ אותי זבוב צה צה
    ליאור
    06/04/2010

עקץ אותי זבוב צה צה באפריקה באוגנדה במקום שידוע בריכוז גבוהה של הזבובים האלו.

האם יש סיבה לדאגה?
    האם כדאי לקחת טיפול מונע אם יש כזה?

מה הסיכוי להידבק במחלת השינה?

בברכה,

ליאור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקץ אותי זבוב צה צה

הוספת תגובה

• עקיצת זבוב צה-צה

ד''ר איל נדיר
    07/04/2010

שלום ליאור,

סיבה משמעותית לדאגה לא נראה לי שצריכה להיות.
    קיימים שני סוגים של טפילים המועברים על ידי זבוב הצה-צה וגורמים למחלת השינה (המזרח אפריקאי והמערב אפריקאי), אוגנדה נמצאת על קו התפר שבין איזורי הפיזור של שני הטפילים.

קשה להעריך את הסיכון ללקות במחלה (בהינתן עקיצה בודדת) ולא נראה לי כי מישהו יכול לתת לך מספרים שכן המחלה נדירה מאד בקרב מטיילים ותיירים. עד כמה שידוע לי תואר בישראל רק מקרה אחד של המחלה (לפני כשנתיים).

טיפול מונע אין וגם התרופות הקיימות לטיפול במחלה לא ניתנות להשגה בקלות.

המלצתי היא שבמידה ומתפתח פצע גדול באתר העקיצה או בכל מצב של מחלה מתמשכת כלשהי בחודשים הקרובים (אפילו לא ספציפית במיוחד) - יש לפניות לבירור בהקדם (ולא להסתפק ברופא משפחה שיגיד ויראלי ויישלח הביתה) ואולי אף לבקש הפניה למרפאה המתמחה בטיפול ואבחנה של מחלות טרופיות (בארץ מומלץ לפנות למרכז שנמצא בשיבא).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו