זיהום בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום בדם
    בת 27
    18/04/2010

בוקר טוב ,
    איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם בזמן עליית חום (וזה רק באישפוז)

לפני חודשיים ואפילו יותר ( באמצע קבלת מנת דם ) הרגשתי בצמרמורת וכאבים בכל הגוף ובמיוחד כאבי בטן וראש ואחרי כחצי שעה עלה החום ל- 40 מעלות ולכן הפסיקו את המנה , ועשו לי בדיקות דם כולל תרביות שיצאו חיוביות - ונתגלה שני חיידקים בדם , ...
    בהתחלה קיבלתי אינטוביוטיקה דרך הווריד וא"כ כדורים למשך חודש ... לא השלמתי את כל הטיפול מכיוון שירד לי ההימוגלובין ונצטרכתי שוב לקבל מנות דם , ששוב עלה החום למעל 39 וכשעשו בדיקות דם ותרביות גם כן היו חיוביות ונתנו לי בחזרה אינטוביוטיקה דרך הווריד ...
    המצב קרה שלושה פעמים רצופים אחרי קבלת דם ועליית חום באותו זמן - לכן אני ממש מפחדת מזה !
    שאלתי איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם באישפוז ?!!!
    האם יש טיפול לזה בכלל ?! האם נרפאים מזה ?!!!

מה , האם אינטוביוטיקה בכמות מוגזמת (יותר מחודשיים בכמות גדולה)) לא מזיקה לגוף ?
    תודה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בדם

הוספת תגובה

• זיהום בדם

ד''ר איל נדיר
    18/04/2010

שלום,

זיהום בדם מאובחן אך ורק בתרביות דם.
    למה את מקבלת דם? האם יש לך צינור/צנתר קבוע דרכו את מקבלת את המנות? אם כן, צריך לחשוד שהוא עצמו מזוהם וצריך לשקול להוציא אותו. בכל מקרה, צריך לברר איפה החיידקים יושבים ולהוציא את המוקד המזוהם, הוצאת המוקד פלוס טיפול אנטיביוטי מרפאים את המצב.

כמובן שמתן אנטיביוטיקה בכמות גדולה אינה מומלצת (אם כי מרבית התכשירים לא מזיקים לגוף בטווח הארוך), אבל אם צריך אז לעיתים אין ברירה.

בברכה,
    דר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

בת 27
    20/04/2010

בהתחלה תודה על תשובתך ,
    נכון , אתה צודק , הסיפור מאוד לא אופייני ולא ברור ... לא לך ,להם (צוות הרופאים) , וגם לי ... אבל לצערי הרב זהו המצב !!!
    אנימיה מחוסר ברזל באופן מוחלט שהסיבה לזה לא ידועה !!!

בנתיים אני במעקב(רופא גסטרואנטרוג והמטולוג ) ועושה בדיקות ...
    *-* מכיוון שהסיבה לירידה כל כך משמעותית בהימוגלובין - אז הטיפול בנתיים הוא מנות דם ועירויי ברזל ... מחסני הברזל אצלי כמעט אפסים (3-4) וההימוגלובין (5-8) , ןלכן בנתיים אין ברירה חוץ מלתת דם וברזל !!!...

*-* כן , יש לי צינור מרכזי ולכן בהתחלה חשדו שהזיהום הוא מהפורט - א - קארט ולכן הוציאו אותו , אבל עדיין יש זיהום ...

*-* איך אפשר לדעת איפה נמצאים או יושבים החיידקים בגוף ? משאני יודעת שהם נמצאים בדם ולכן התרביות חיוביות ...

*-* החיידקים שנגלו בהתחלה היו :
    - ESCHERICHIA COLI , ENTEROCOCCUS SPP. , STREPTOCOCC VIRIDANS
    MICROORGANISM ; GRAM + COCCI IN CHAINS
    MICROORGANISM 2 ; GRAM - BACILLI
    ואז אח"כ :
    ESCHERICHIA COL
    MICROORGANISM ; GRAM - BACILLI

שאלותי עכשיו , האם החיידקים שנמצאו בדם מסוכנים ?! ואיך מתמודדים עם זה ? כמה זמן לוקח עד שהמצב נרפא לחלוטין מהזיהום ?!!!
    מאיפא נראה לך הזיהום ע"פ סוג החיידקים ?
    שוב תודה לך ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ..

ד''ר איל נדיר
    22/04/2010

שלום שוב,

לא תמיד ניתן למצוא בקלות היכן יושבים החיידקים אבל החיידקים הללו קשורים לרוב למערכת העיכול. האם עשו לך בדיקות שקשורות לבטן? - CT, קולונוסקופיה?
    לעיתים רחוקות חלקם עשוי להתיישב על שסתומי הלב - אני מניח שעשו לך אקו לב לשלול את זה.
    מה שלא מסתדר כל כך זה צמרמורת תוך כדי עירוי - לרוב קשור לזיהום בקטטר מרכזי.

עקרונית כאשר החיידקים נמצאים בדם זה מסוכן מאוד, הטיפול הוא לרוב ממושך אבל אם יש מוקד של זיהום אז עד שלא מטפלים במוקד הזה באופן מקומי כירורגי - תמיד הזיהום יכול לחזור על עצמו.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו