מלרון או דוקסילין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלרון או דוקסילין?
    ליאת
    26/04/2010

שלום,
    אני נוסעת בקרוב ל7 שבועות למזרח אפריקה (אתיופיה, אוגנדה, טנזניה, זנזיבר).
    נאמר לי במפראת מטיילים לקנות כדורי מלרון נגד מלריה אך מנגד רופאה בכירה בבי"ח שמתמחה במחלות טרופיות אמרה שזה מיותר ודוקסילין בהחלט מספיק. האומנם? מה החסרון של דוקסילין או מנגד- למה כדאי לקחת דווקא מלרון??

ועוד שאלה קטנה- האם עלי לקחת גם כדורים לשהייה בזנזיבר (7 ימים)?
    תודה!
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלרון או דוקסילין?

הוספת תגובה

• ומה רע בלריאם?

ד''ר איל נדיר
    26/04/2010

שלום ליאת,

מלרון היא תרופה מצויינת ויעילה אך עלותה לתקופה שכזו היא על גבול הבלתי נתפס לאדם הממוצע (אלא אם כן את מקבלת מימון ממקור כלשהו).
    דוקסילין לא שונה ממלרון מבחינת יעילותה, הרבה הרבה יותר זולה, אך יש לה מספר חסרונות (שבגללם אני משתדל לא להמליץ עליה): 1. צריך ליטול אותה חודש לאחר החזרה 2. היא גורמת לרגישות יתר של העור לשמש (לא מומלץ לבהירי עור) 3. היא תכשיר אנטיביוטי ולכן קוטלת גם חיידקים ידידותיים (אצל נשים, סיכון מוגבר לפטרת בנרתיק).

אני מודה שאני לרוב ממליץ לנסיעות כאלה על לריאם (אם אין סיבה רפואית כלשהי לא ליטול אותה)שאמנם הינה תרופה מושמצת מאוד אך לדעתי הפרקטית ביותר.

ועוד תשובה קטנה - בהחלט כן!

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ליאת
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ליאת
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו