אבעבועות רוח בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות רוח בהריון
    אביגיל
    30/06/2010

שלום,
    אני בת 30, לא חליתי מעולם באבעבועות רוח. לפני כ-5 שנים קיבלתי חיסון (אחד). לציין שמאז כבר יצא לי להיחשף מספר פעמים לאבעבועות רוח בחשיפות קצרות ולא חליתי. עשיתי לאחרונה בדיקת נוגדנים שיצאו שליליים (VARICELLA ZOSTER IgG)
    מכיוון שאני בהריון בשבוע 5 רציתי לשאול שני דברים :
    1. האם יש סיכוי שאני מחוסנת אך רמת הנוגדנים נמוכה מכדי להתגלות בבדיקה?
    2. מה האופציות שלי לגבי המשך ההריון בהנחה שאני עובדת בעבודה שבה אני עלולה להיחשף שוב לאבעבועות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח בהריון

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח בהריון

ד''ר ביביאנה חזן
    01/07/2010

חיסון מלא לאבעבועות רוח כולל 2 זריקות בהפרש של 8 שבועות ביניהן.
    היעדר נוגדנים מצביע על אפשרות של הדבקה.
    תיאורטית יש אפשרות שרמת הנוגדנים קיימת אך נמוכה, אך במצב זה את נחשבת ל"לא מחוסנת" ואם תיחשפי לאדם חולה באבעבועות רוח תצטרכי לקבל IMMUNOGLOBULIN מיוחד בו יש ריכוז גבוה של נוגדנים כנגד המחלה (VZIG ) תוך 72 עד 96 שעות מהחשיפה.

המלצתי תמיד היא להתחסן לפני הריון. החיסון הפעיל אסור בהריון היות ומדובר בנגיף חי מוחלש.
    איך להימנע מהדבקה: לא להיות במגע קרוב עם חולים בא.רוח.
    אם תיחשפי תצטרכי לקבל נוגדנים (חיסון סביל) לתוך הוריד כמה שיותר מהר (כפי הציינתי קודם).
    הנוגדנים מגנים עליך למשך 3-4 שבועות כך שאם יש חשיפות חוזרות יתכן שיש צורך במתן נוגדנים יותר מפעם אחת.
    והכי חשוב: אחרי הלידה תתחסני !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו