מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנוגע לחזרתדפנה11/07/2010
שלום. ביום רביעי האחרון (7.7) קמתי בבוקר וגיליתי נפיחות בבלוטת הרוק, מתחת לאוזן. חששתי שמדובר בחזרת משום שלפני שבועיים אחי נדבק במחלה. הרופאה אשרה שאכן נדבקתי בחזרת וזה יקח עד שבוע לכל היותר. היא טענה שזה יעבור מעצמו ושאין לזה תרופה ואם כאב- שאקח רק משככי כאבים כגון אקמול או אופטלגין. כמה נתונים על עצמי לפני השאלות... אני בת 27+, (ילידת אוקטובר 82'), נשואה ואם לתינוק כבן שנה וחודש שקיבל חיסון MMRV בו ביום שאני נדבקתי... אין לי מושג אם התחסנתי כנגד חיסון זה, כיוון שפנקס החיסונים אינו לידי כרגע, אבל אם החיסון כנגד חזרת היה בזמנו כחלק משגרת החיסונים - אז סביר להניח שחוסנתי. ככל הנראה, נדבקתי מאחי בן ה-24 (שנבדק מחבר...) רציתי לשאול מס' שאלות הקשורות למחלה זו:
כמה זמן אמורה להמשך הנפיחות בפנים? אני, כאמור חליתי ביום רביעי (7.7) ומאז יש לי נפיחות בפנים. אצלי זה התחיל בנפיחות בצד אחד, מתחת לאוזן שמאל, מעט חום, חולשה ועייפות. יומיים לאחר מכן, (בשבת 10.7) התחלתי להרגיש יותר טוב, ירד החום לגמרי, הצלחתי לאכול בעזרת משככי כאבים, ואפילו היה נראה שהנפיחות קצת ירדה. אבל היום, יום ראשון (11.7) הנפיחות חזרה ואולי אף החמירה קצת. אין לי חום, אבל התחושה שלי היא שהתנפח לי קצת יותר, שהנפיחות החמירה וזה כנראה גורם ללסת לזוז ימינה, (לכיוון החצי השני של הפנים), וזה מאוד מציק לי! רציתי לדעת האם יש לי מה לדאוג מזה? האם עלי לראות רופא דחוף או להמתין עוד יום רביעי, שאז יתמלא שבוע מתחלית המחלה, והנפיחות אמורה לעבור מעצמה, הפנים יחזרו לעצמם?
אציין כי הרגשתי הכללית השתפרה, מה שמדאיג אותי הוא רק הנפיחות בפנים, ועצם העובדה שלא נוח לי לדבר, לאכול כשהשפתיים מעוות כך.
בתודה מראש על תשובותיכם, אוראנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת
פרופ' ראול רז13/07/2010נפיחות בלוטות הרוק, שזה מה שיש לך כרגע, תרד באופן הדרגתי, וזה יכול להימשך מספר שבועות.
אין לך סיבה להיות מודאגת, וגם אין מה לעשות מלבד לקחת משככי כאבים, לנוח, ולהיאזר בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)