שאלות בנוגע לחזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לחזרת
    דפנה
    11/07/2010

שלום. ביום רביעי האחרון (7.7) קמתי בבוקר וגיליתי נפיחות בבלוטת הרוק, מתחת לאוזן. חששתי שמדובר בחזרת משום שלפני שבועיים אחי נדבק במחלה. הרופאה אשרה שאכן נדבקתי בחזרת וזה יקח עד שבוע לכל היותר. היא טענה שזה יעבור מעצמו ושאין לזה תרופה ואם כאב- שאקח רק משככי כאבים כגון אקמול או אופטלגין. כמה נתונים על עצמי לפני השאלות... אני בת 27+, (ילידת אוקטובר 82'), נשואה ואם לתינוק כבן שנה וחודש שקיבל חיסון MMRV בו ביום שאני נדבקתי... אין לי מושג אם התחסנתי כנגד חיסון זה, כיוון שפנקס החיסונים אינו לידי כרגע, אבל אם החיסון כנגד חזרת היה בזמנו כחלק משגרת החיסונים - אז סביר להניח שחוסנתי. ככל הנראה, נדבקתי מאחי בן ה-24 (שנבדק מחבר...) רציתי לשאול מס' שאלות הקשורות למחלה זו:
    כמה זמן אמורה להמשך הנפיחות בפנים? אני, כאמור חליתי ביום רביעי (7.7) ומאז יש לי נפיחות בפנים. אצלי זה התחיל בנפיחות בצד אחד, מתחת לאוזן שמאל, מעט חום, חולשה ועייפות. יומיים לאחר מכן, (בשבת 10.7) התחלתי להרגיש יותר טוב, ירד החום לגמרי, הצלחתי לאכול בעזרת משככי כאבים, ואפילו היה נראה שהנפיחות קצת ירדה. אבל היום, יום ראשון (11.7) הנפיחות חזרה ואולי אף החמירה קצת. אין לי חום, אבל התחושה שלי היא שהתנפח לי קצת יותר, שהנפיחות החמירה וזה כנראה גורם ללסת לזוז ימינה, (לכיוון החצי השני של הפנים), וזה מאוד מציק לי! רציתי לדעת האם יש לי מה לדאוג מזה? האם עלי לראות רופא דחוף או להמתין עוד יום רביעי, שאז יתמלא שבוע מתחלית המחלה, והנפיחות אמורה לעבור מעצמה, הפנים יחזרו לעצמם?
    אציין כי הרגשתי הכללית השתפרה, מה שמדאיג אותי הוא רק הנפיחות בפנים, ועצם העובדה שלא נוח לי לדבר, לאכול כשהשפתיים מעוות כך.
    בתודה מראש על תשובותיכם, אוראנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנוגע לחזרת

הוספת תגובה

• חזרת

פרופ' ראול רז
    13/07/2010

נפיחות בלוטות הרוק, שזה מה שיש לך כרגע, תרד באופן הדרגתי, וזה יכול להימשך מספר שבועות.
    אין לך סיבה להיות מודאגת, וגם אין מה לעשות מלבד לקחת משככי כאבים, לנוח, ולהיאזר בסבלנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו