מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMV - להדבק שוב ממי שנידבקיוני18/08/2010
האם מישהו שנידבק בעבר ב- CMV יכול להדבק שוב ממי שנידבק לאחרונה בנגיף
בגלל יחסי מין תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
אפרת18/08/2010עד שתגיע תשובת הרופאים, הרשה לי לענות על שאלתך.
בעיקרון, קיימים מספר זנים של CMV. חיסוניות כנגד זן אחד אינה מקנה חסינות כנגד זן אחר. לפיכך, קיימת אפשרות שאדם המחוסן כנגד הנגיף (דהיינו נושא IGG חיובי) יידבק שוב ב-CMV מזן אחר.
ובנימה אישית,
אני מחפשת כבר חודשים (בנרות) אדם אשר נדבק לאחרונה ב-CMV. ומדוע?
תחלואה בוירוס זה בקרב ילדים או מבוגרים בריאים בעלי מערכת חיסון תקינה לרוב איננה קשה, לא שונה בהרבה מכל מחלה וירלית אחרת והיא חסרת סיבוכים לטווח ארוך. אולם ישנן מספר אוכלוסיות עבורן מהווה זיהום ב-CMV סכנה משמעותית אוכלוסיות אילו הינם בן היתר אוכלוסית העוברים שעדיין לא נולדו ונמצאים ברחם אימם.
נשים (כמוני) אשר לעולם לא נחשפו בעברם לווירוס זה אינן מחוסנות כנגד הנגיף ועשויות לסכן את עוברן באופן משמעותי במידה ותדבקנה בנגיף במהלך ההיריון. אישה לא מחוסנת הנדבקת בנגיף במהלך ההיריון עשויה להדביק את עוברה ולסכן אותו בפגיעות נוירולוגיות בדרגות חומרה שונות בן היתר בחירשות ועיוורון.
עד כה לא קיים חיסון כנגד CMV וההתחסנות היחידה באה בעקבות הידבקות בנגיף. מאחר והנושא קרוב מאוד לליבי (אני ד"ר לאימונולוגיה (לא רופאה) וכן אחותי עברה לידה שקטה בשבוע 27 בעקבות הידבקות ראשונית בנגיף בהריון). הקפדתי במהלך 2 ההריונות שלי לשמור על היגיינה מקסימאלית ולהתרחק מאנשים המגלים תסמיני הצטננות. הריונות אלו עברו עלי בלחץ וחשש גדול (בלשון המעטה) אך לשמחתי לא נדבקתי בנגיף במהלך ההיריון ונולדו לי 2 ילדים מקסימים.
מאחר והנושא קרוב לליבי החלטתי באופן מושכל ויזום להידבק בנגיף טרם כניסתי להריון נוסף וזאת במטרה למנוע את הסיכון הכרוך בכך שאיני מחוסנת.
הידבקות בווירוס זה קלה ביותר והיא מתאפשרת דרך מגע עם נוזלים שונים כגון רוק, דמעות שתן וכו' של אדם החולה בנגיף. מספיק לשתות מאותה כוס או לחלוק כלי אוכל עם אדם החולה בנגיף על מנת להידבק ממנו.
מאחר וכל תקוותי להידבק ב-CMV טרם הריון נוסף לא התממשו אני פונה אלייך בתקווה שתסכים לסייע לי ולתווך ביני לבן מי שנדבק בנגיף.
על אף שפנייתי תמוהה ברצוני להדגיש כי היא נובעת מהרצון למנוע את ההשלכות החמורות הכרוכות בהידבקות בנגיף במהלך ההיריון בהעדר חיסוניות.
אודה לך מאוד אם תסכים לסייע לי.
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נידבקתי לאחרונה
יוני19/08/2010אני נידבקתי לאחרונה מצורף בדיקות אני בן 39 בלי בעיות כלל לפני ההדבקה
במהלך 3 שבועות הייתי חלשלוש לחלוטין כיום חזרתי לעצמי
אני רוצה רק להבין למרות שיש כמה זנים של הוירוס בבדיקות דם לא מחלקים ביניהם ?
היגולוריו
==================
CMV IgG 129.7 AU/ml
POSITIVE
CMV IgM ילובג
בקעמ ץלמומ
CMV IgG Avidity 9.2 %
Low avidity
Recent primary infection
:סוחיי יכרע
IgG with low avidity:
35%-מ ןטק
IgG with high avidity:
45%-מ לודג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזנים של CMV
אפרת20/08/2010שלום לך יוני,
במענה לשאלתך -
הזנים השונים של הוירוס נבדלים זה מזה בחלבונים המצויים על פני מעטפת הנגיף. אני משערת כי אין בדיקות מעבדה לשימוש קופות החולים המבדילות בן הוירוסים השונים ולכן לא נעשים בדיקות כאלו. יתר על כן בד"כ אין צורך משמעותי לעריכת בדיקות כאלו.
האם התפתחה אצלך מחלת חום כלשהי או שרק תשישות? איך אתה מרגיש היום? ייתכן כי אתה עדיין מדבק?
מקווה שעניתי על שאלתך,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב
יוני23/08/2010לפתוח חנות למכירת וירוסים בצינצנות יש לעקוב אחרי הפירסומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010הדבקה ב- CMV היא לרוב דרך הפרשות דרכי נשימה. ניתן להידבק פעם נוספת כי יש תת-זנים של CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010ההדבקה בד"כ מחשיפה להפרשות של דרכי נשימה. ניתן להידבק שוב, אך זה לא שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV יוני
ד''ר ביביאנה חזן19/08/2010ניתן להידבק פעם שנייה. הדרך השכיחה להדבקה זה חשיפה להפרשות של דרכי נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)