מוזר מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוזר מאוד
    מיכל
    01/09/2010

שלום רב אני בן 30,
    היום בקרתי בביח בתל אביב ולא יודע למה ראיתי כפפה וכאשר הרמתי אותה היא היתה כולה מרוחה בדם.יש לציין שהכפפה היתה בשמש (לפי דעתי לפחות כמה שעות)וקצת מן הדם עליה כבר היה יבש אך רוב הדם נשאר עדיין ולכן חצי מהיד שלי נהיתה בדם.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות ואם הדם על הכפפה היה נגוע באיידס,צהבת או כל מחלה מדבקת אחרת האם יש לי סיכוי להדבק בחיידק או שהחיידקים\נגיפים בדם מתים לאחר זמן מה?
    כמה זמן החידקים במחלות הללו יכולים לשהות מחוץ לגוף האדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוזר מאוד

הוספת תגובה

• כפפה עם דם

ד``ר אריק האס
    02/09/2010

מאיר,

הדרכים הידועים להדבקה עם HIV HBV וHCV הם דרך יחסי מין או ממגע עם דם. לגבי מגע עם דם, זה צריך להיות מגע פנימי (דרך עירוי או פצע פתוח בעור, בתוך הפה עם פצע). אם העור שלך היה שלם והדם נגע רק בעור, אין סיכון להדבקה. אם אתה עדיין חושש שנדבקת בHIV או מחלה זיהומית אחרת, אתה יכול לפנות לרופא שלך לבצע בדיקות דם ולשקול יצירת קשר עם מרכז לHIV (קיים במספר בתי חולים בארץ) להתיעצות והתחלת טיפול מונע לפי הצורך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו