מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם חריגותמיכל22/09/2010
ד"ר שלום רב,
הנני בת 28 נמצאת בבירור מטיש למחלת טרשת נפוצה בעקבות טשטוש בעין שהיה לי לפני כשנה בערך ועבר לאחר אשפוז וטיפול בסטרואידים.
בבדיקות MRI שביצעתי דאז נתגלו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.
כיום לאחר כשנה הנני סובלת מעין רדימות או לחץ על הגפיים התחתונות שלעיתים הולכת וגוברת ולעיתים נחלשת ,אך כבר כחודשיים זה לא עובר לי.ואני מרגישה כמו רדימות בגפיים התחתונות .
בבדיקות MRI שביצעתי כיום נתגלה נגע חדש בחומר הלבן וכן הנגעים שהיו נשארו ללא שינוי. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי לווירוסים השונים וספירת דם,תפקודי כבד,כליות הכל יצא תקין ,מלבד החריגות הבאות:
EBV .EBNA-POSSITIVE
C-REACTIVE PROTEIN -1.08 (כאשר הגבול הוא 0.5)
ADENO VIRUS IGG-POSSITIVE
LYMPHOSITE-47%
השאלה שלי היא:(אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך יש לי טור לרופא רק בעוד שלוש שבועות ואני כבר ממש לחוצה מהתשובות)
1.מה היתה המטרה של הרופא כאשר הוא שלח אותי לבדיקות דם (EBV,ADENO,C-REACTIVE POSITIVE)?-שאר הבדיקות תקינות לכן זה לא משנה כרגע?
2.על מה יכולה להצביע החריגות בתוצאות שציינתי?
3.האם ישנו איזשהו טיפול(כדורים,טבעי,זריקות) על מנת לטפל בחריגות הללו ?והאם הטיפול הוא דחוף או לא ?
4.אילו בדיקות נוספות הנני זקוקה לעשות על מנת לברר ממה נובעות החריגות ההללו יותר לעומק?איזה רופא מטפל בנושאים הללו?
4.האם בעקבות החריגות בתוצאות לא יכול להגרם לי כרגע איזשהו נזק בלתי הפיך ואני צריכה לקבל טיפול כלשהו במהירות המירבית?
5.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על הבעיה שיש לי בגפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד``ר יסמין מאור22/09/2010שלום מיטל,
הבדיקות מעידות על כך שחלית בעבר ב-EBV ואדנו וירוס. בעקרון לא נראה לי שיש קשר בין התחלואה בעבר לבין הסימנים שלך כעת. התוצאות הללו אינן נחשבות לחריגות וגם לא דורשות טיפול מיוחד.
בכדי לדעת האם יש צורך בבדיקות נוספות לברור התלונות שלך יש להתיעץ עם רופא פנים אל פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcrp גבוהה
מיטל24/09/2010הבנתי שCRP גבוהה בבדיקת הדם שלי מצביע על דלקת כלשהיא?ממה נובעת בדרך כלל הדלקת?
האם ערך זה יכול לרדת ללא שום טיפול?
אילו בדיקות עלי לבצכ על מנת לבודד את הבעיה שבעקבותיה ה-CRP עלה?
אילו רופאים מתמחים בנושא הנ"ל?
האם העובדה כי אינני לוקחת בנתיים שום טיפול לא יכולה לפגוע בי בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCRP גבוה
ד``ר יסמין מאור26/09/2010עלייה ברמת ה-CRP יכולה להעיד על תהליך דלקתי, זיהומי או דלקת מסיבה שאינה זיהומית.
העלייה בבדיקות אצלך היא קלה בלבד ולכן לא ברור אם היא אכן מעידה על בעיה.
העלייה יכולה לנבוע מטרשת נפוצה או מסיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים טיפול
מיכל26/09/2010האם אייני צריכה לקחת איזשהו טיפול על מנת להוריד את הדלקת?
האם אין בדיקות שעלי לעשות על מנת למצוא את סיבת הדלקת?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCRP גבוה
ד``ר יסמין מאור29/09/2010CRP גבוה לכשעצמו אינו מצריך טיפול. השאלה היותר חשובה היא מדוע ה-CRP גבוה. ראשית העליה שאת מציינת היא נמוכה. שנית יש אנשים אצלם המדדים הדלקתיים מוגברים ללא סיבה ידועה. במצבים אלו לא מטפלים. אם אכן מוצאים מחלה דלקתית או זיהומית אשר בגללה המדדים הדלקתיים גבוהים אז בהתאם לאבחנה מחליטים האם יש צורך בטיפול ומהו הטיפול הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)