מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברונכיטיס? אנטיביוטיקה?איש24/09/2010
שלום רב,
לפני כשבוע התחיל לי שיעול יבש שלאחר מספר ימים מועט הפך להיות שיעול עם ליחה גושית ירוקה-צהובה וכן כאב גרון, אולם אלא חום. בתחילת השבוע הלכתי לרופא בקופת חולים שהקשיב לריאות ואמר שהוא שומע רשרוש ושלדעתו מדובר בברונכיטיס. הרופא רשם לי רוקסו 150 מ"ג פעמיים ביום לעשרה ימים ועוד חומר מכייח.
כיוון שלא השתפר והגרון אף כאב יותר, בערב החג הלכתי אליו שוב והוא הקשיב שוב לריאות ואמר לי שהוא לא רואה שינוי ואין חשש לדעתו לדלקת ריאות ושאמתין עד לתחילת השבוע הבא, ואם לא יהיה שינוי שאעשה צילום חזה, ושאני צריך סבלנות...
מספר שעות אחרי שהייתי אצלו, בערב החגכאמור, וכמעט שבוע אחרי שהחלו השיעולים והליחה, נתקפתי לפתע חום גבוה שהגיע בשיאו ל- 39.2. לפיכך, הלכתי בערב החג למר"מ שם הרופא האזין שוב לריאות, אמר לי שהוא שומע רשרושים ושלח אותי לעשות צילום חזה על מנת לבדוק אם לא מדובר בדלקת ריאות. לאחר שחזר הצילום הוא אמר לי שלא מדובר בדלקת ריאות אלא באמת בדלקת בסימפונות. הוא רשם לי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים, בנוסף לרוקסו שאני לוקח.
בהמשך אותו היום היה לי חום גבוה גם בלילה שנע בין 38.3-38.8מעלות, אם כי בבוקר (אתמול) קמתי עם 37.6 ותוך שעות ספורות החום נעלם כליל. קרי - כל אפיזודת החום, שהיה גבוה כאמור, נמשכה פחות מ-24 שעות.
כרגע, מאז אתמול, אין לי חום, יש שיעול לא חמור, הגרון עוד כואב אבל לא קיצוני בעיקר בצד שמאל,יש עוד נזלת אלרגית וליחה, שהפכה להיות יותר רירית ושקופה ובעיקר יש הרגשה של חולשה כללית וברגליים.
שאלותיי הן:
1. האם זה נשמע כמו מהלך של ברונכיטיס? או שהייתן חושבות על אופציות נוספות?
2. האם יש טעם בלקיחת 2 סוגי האנטיביוטיקה במקביל למשך 10 ימים או שאפשר להוריד את משך לקיחת הזינט לפחות ל-5 ימים? בעיקר בהתחשב בכך שלא ברור שהמקור בכלל חיידקי וייתכן והוא ויראלי.
תודה רבה והתנצלותי על ההודעה, רציתי לתת תמונה כמה שיותר מלאה של הסיטואציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות נוספת להתייחסותכן בבקשה
איש25/09/2010הבוקר התעוררתי עם משהו שלא היה לי מעולם - הרפס על השפתיים. אתמול (שישי) בערב הלכתי לישון עם יובש בשפתיים וגירוד, הבוקר קמתי עם גירוד רציני ונפיחות על השפה וכשהלכתי לראי ראיתי את האדמומיות עם השלפוחיות הקטנות הלבנות, דבר שהיה מוכר לי מבני משפחה וחברים אבל מעולם לא היה לי בעצמי.
בנוסף, צמח לי מן גירוי/נגע בחיך העליון (משהו שכבר היה לי מספר פעמים בעבר, מעין נגע צורב ומעט נפוח על החיך העליון, שהבנתי שלכשעצמו יכול להיות הרפס).
כטיפול אני מורח עכשיו על השפתיים V-RAL.
האם לדעתכן ה"התעוררות" של ההרפס היא תוצאה של החום הגבוה שהיה לי לפני יומיים ושל הזיהום בדרכי הנשימה?
תודה רבה על הסבלנות והעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשון
ד``ר יסמין מאור26/09/2010המהלך שאתה מתאר אופייני במקום ראשון למחלה ויראלית אבל לא ניתן גם לשלול ברוניטיס. לא ניתן לתת המלצה ספיצפית לגבי טיפול אנטיביוטי עבורך ללא בדיקה ומעבר על בדיקות הדם והצילומים.
באופן כללי אין המלצה לטיפול אנטיביוטי בברונכיטיס אלא במצבים מיוחדים ואנטיביוטיקה אינה עוזרת למחלה ויראלית. לא מומלץ במצב זה גם לקחת שתי אנטיביוטיקות בו זמנית אולם אתה חייב להתיעץ עם הרופא שמכיר אותך לגבי המשך הטיפול.
סביר להניח כי התלחקות ההרפס היא משנית לחום - זה מאד אופייני.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. ועוד מספר עניינים..
איש26/09/20101. איזו מחלה ויראלית? די ברור שזו לא השפעת העונתית ה"רגילה" לא?
2. למרות שעשו לי צילום, אף רופא שבדק אותי, ועכשיו זה כבר שלושה, (היום בדקה אותי רופאה נוספת) לא הפנה אותי לבדיקות דם, אפילו לא לספירה רגילה וגם לא ל-ESR. זה תקין?
3. הרופאה שבדקה אותי היום אמרה שהיא לא שומעת שום דבר בריאות...
4. הועלתה בפניי האפשרות גם של חיידק ש"התיישב" על הקרקע הויראלית. מה דעתך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. ועוד מספר עניינים...
איש26/09/20101. איזו מחלה ויראלית? די ברור שזו לא השפעת העונתית ה"רגילה" לא?
2. למרות שעשו לי צילום, אף רופא שבדק אותי, ועכשיו זה כבר שלושה, (היום בדקה אותי רופאה נוספת) לא הפנה אותי לבדיקות דם, אפילו לא לספירה רגילה וגם לא ל-ESR. זה תקין?
3. הרופאה שבדקה אותי היום אמרה שהיא לא שומעת שום דבר בריאות...
4. הועלתה בפניי האפשרות גם של חיידק ש"התיישב" על הקרקע הויראלית. מה דעתך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשון
ד``ר יסמין מאור29/09/2010יש מגוון גדול של מחלות וריאליות חוץ משפעת שיכולות גרום לתסמינים כמו אלו שאתה מתאר.
במצבים כאלו מפנים לבדיקות דם כאשר מצב החולה יותר חמור. ESR לא מסיפה בדרך כלל לאבחנה במצבים מסוג זה.
לעיתים יש מצב בו מחלה וריאלית מסתבכת בהמשך בהמשך במחלה חיידקית ואז יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי.
בכל מקרה אני מקווה שאתה כבר מרגיש יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. בהמשך לכך
איש29/09/2010אני מרגיש עכשיו יותר טוב, פחות שיעול, פחות כאב גרון וכו' אולם עדיין חולשה וכאב בעיקר בשרירי הרגליים. אני חושב שגם לאנטיביוטיקה יש השפעה מתישה עליי.
אודה להתייחסותך לעניין הבא: לפני כ-4 שבועות באתי במגע מיני עם גבר. הוא הכניס לי אצבעות לישבן אבל הוצאתי לו אותן מיד. הוא שיחק לי מעל חור הטבעת עם האיבר שלו, ואז, בטעות כנראה, הכניס לי אותו בצורה חדה לפי הטבעת. צרחתי מכאב והעפתי אותו מיד תוך שניה, אבל הרגשתי צריבה איומה. לאחר מספר דקות הלכתי לשירותים וראיתי בעזרת נייר טואלט סימני דם, כלומר זה גרם ככל הנראה לקרע בנימים וכו'.
נכנסתי להיסטריה מיידית, ולפיכך, תישאלתי את הבחור מיד אם הוא יודע את מצבו הרפואי בנוגע ל- HIV והוא אמר לי שהוא נבדק כל 3 חודשים ומאוד מקפיד בעת קיום יחסי מין ולמיטב ידיעתו אין לי מה לדאוג. גם למחרת שאלתי אותו על כך והוא חזר על תשובתו.
לאור תשובת אותו בחור, ובעיקר לאור תשובות שקיבלתי ממספר רופאים מומחים בנוגע לסיטואציה ומהוועד, שאמרו לי שלא סביר להידבק בצורה כזו, ויתרתי על הליכה למיון ועל PEP, מה גם שבוועד ענו לי שלא סביר שיסכימו לתת לי PEP בסיטואציה כזו.
כל הסיפור עם הברונכיטיס (?) שסיפרתי פה התחיל למעשה שבועיים אחרי המגע המיני שמתואר לעיל.
לאור המכלול את סבורה שיש קשר בין הדברים? האם זה נשמע לך כמו הסימפטומים שמופיעים שבועיים שלושה אחרי ההדבקה? ומה את חושבת על הסיכון בסיטואציה שתוארה לעיל?
מיותר לציין באיזה לחץ אני נמצא...
תודה רבה ד"ר ואני ממש מתנצל על זה שאני מלאה אותך כל פעם עם זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מאור. בהמשך לכך - תגובה
ד``ר יסמין מאור05/10/2010במידה ולא היתה פליטה של זרע הסיכוי להדבקה ב-HIV נמוך.
בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת HIV כ-6 שבועות לאחר הארוע ולהשתמש בקונדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)