לחוצה מאוד בקשר לכלבת!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה מאוד בקשר לכלבת!!!
    ממש ממש לחוצה
    25/09/2010

שלום.יש לי שכנה שמאכילה חתולים בשכונה. אני כרגע מחליפה אותה ומאכילה אותם במקומה.
    יפני כמה ימים כשבאתי להאכיל אותם ננשכתי (או נשרטתי-לא שמתי לב) מאחד החתולים ברגל למטה והיתה לי טיפה קטנה של דם. ועוד חתול נשך אותי ביד.
    הלכתי ללשכת הבריאות של העיר תל אביב כי ממממשששש נלחצתי שאני אחטוף כלבת. הרופאה בלשכה אמרה לי שנכון לעכשיו אין כלבת בתל אביב בכלל אז אין סיכוי שנדבקתי בכלבת. בנוסף, היא אמרה שבגלל שזה חתול היא לא דואגת, כי חתולים, במיוחד כאלה שמקבלים אוכל בשכונה לא יוצאים ממנה ולא יכולים להגיע ממרחקים ולכן לא יכול להיות שאותו חתול שנשך אותי הגיע מרחוק אחרי שננשך על ידי איזה שועל נושא כלבת או משהו בסגנון. לא קיבלתי חיסון והלכתי הביתה.
    עכשיו שמעתי מאנשים שיש שועלים מסתובבים בתל אביב והתחלתי ממש לפחד שאולי שני החתולים האלה שנשכו אותי נגועים בכלבת. אין לי ממש אפשרות לדעת מי החתולים כי היו הרבה סביבי, אז לבדוק אם הם מפתחים סימני כלבת ב-10 ימים הקרובים זה בעיה.
    יכול להיות שהרופאה בלשכת הבריאות טעתה ואני כן צריכה חיסון?!
    אני ממש מפחדת לעבור 10 ימים של ייסורים שבסופם אני אמות! אני יודעת שזה נשמע קצת דרמטי אבל אני ממש מפחדת!
    אני צריכה ללכת לרופא אחר?! למיון? לקבל עוד חוות דעת? או לסמוך על הרופאה בלשכת הבריאות?
    בבקשה תענו לי!!!
    תודה רבה,
    הלחוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה מאוד בקשר לכלבת!!!

הוספת תגובה

• כלבת

ד``ר יסמין מאור
    26/09/2010

הסיכוי להדבקה במצב זה מכלבת הוא מאד נמוך. לא ידוע בתקופה זו על מקרים של כלבת בחיות משוטטות באזור תל אביב ולכן אין המלצה לקבל טיפול מונע לכלבת. הרשות המחליטה בעניין זה היא לשכת הבריאות והם גם מעודכנים לגבי מצב הכלבת בארץ בכל רגע נתון.
    בגלל מקרים מסוג זה לא כדאי להאכיל חתולים משוטטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו