מחלת הנשיקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה?
    מיכל
    03/10/2010

שלום,
    לפני כ-4 חודשים התחלתי להרגיש כאבי ראש ובחילות קשות, אחרי כמה ימים נוספו חולשה, כאבי בטן וכאבי אוזניים, אחרי שבוע התחלתי להרגיש כאבים מפושטים בכל הגוף. לאחר מכן היתה הפוגה של כמה ימים ואז שוב חזרו התסמינים, ואז התחיל גם שלשול שנמשך חודש שלם ואז נעלם. תסמין נוסף שהיה לי ועדיין יש מדי פעם הוא הזעות לילה. ומדי פעם צפצופים באוזניים ותחושות נוירולוגיות משונות כמו דקירות בקרקפת.

עשיתי את כל בדיקות הדם האפשריות 3 פעמים והכל יצא תקין.
    שלושה חודשים אחרי תחילת המחלה עשיתי בדיקת נוגדנים של EBV שהראו שכנראה נדבקתי לאחרונה בנגיף.
    IGM גבולי
    IGG חיובי
    ENBA שלילי

בנוסף עשיתי צילום חזה בגלל ההזעות לילה והוא יצא תקין.

הייתי אצל זיהומולוגית לפני כחודש והיא היתה משוכנעת שמדובר במחלת הנשיקה. אבל יש לי כל הזמן חשש שמדובר במשהו אחר לא מאובחן כי זה פשוט לא עובר והמצב לא ממש משתפר.

היום אני עדיין סובלת מבחילות, חולשות שרירים ותשישות.

רציתי לשאול האם זה הגיוני של התסמינים שאני מתארת נובעים ממחלת הנשיקה? והאם זה הגיוני שאני סובלת כל כך הרבה זמן?

מה היית מציעה לי לעשות? האם יש טעם ללכת לייעוץ של רופא כלשהו באופן פרטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה?

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    05/10/2010

מחלת הנשיקה יכולה לגקרום לתשישות חודשים רבים לאחר ההדבקה. יתכן כי אכן הסימנים אצלך משניים לכך אולם לא ניתן לאמר זאת בודאות ביעוץ דרך האינטרנט.
    הייתי ממליצה לחזור על בדיקות הדם ל-EBV ולהבדק אצל מומחה למחלות זיהומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו